Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

''Mindig a fiatalok társaságát kerestem''

Jubileumi turnéján a Szegedi Ifjúsági Házban adott koncertet Aradszky László. A napokban hetvenéves művész pályafutása legsikeresebb dalait játszotta el. Az örökifjú zenésszel koncertje előtt beszélgettünk.
Aradszkyn nyoma sincs az eltelt hetven évenek. Fotó: Frank Yvette
A plakátokon meghirdetett kezdés előtt egy órával már sorakoznak az érdeklődők az ifjúsági ház kávézójában. Szépen felöltözött középkorú nők és férfiak várnak türelmesen, de vannak, akik egész családdal jöttek, a legfiatalabb korosztály is képviselteti magát. Aradszky László jubileumi koncertjére – nosztalgiázni és ünnepelni jöttek. A művész ugyanis hetvenéves. Az énekesen nyoma sincs lámpaláznak, a hét évtizednek még kevésbé.
– Az izgulást az évek során a felelősségérzet váltotta fel – mondja az öltözőjében.

A szegedi közönség kivételezettnek érezheti magát, ugyanis a zenész Budapesten kívül mindössze Szegeden és Debrecenben adta elő ünnepi műsorát. – Ez a két vidéki város különösen kedves a szívemnek. Tavaly Szegeden nagy sikerű koncertet adtam a Délmagyarország jóvoltából, amiért mind a mai napig hálás vagyok. Két helyszínt jelölhettem meg a fővároson kívül, és az említettek miatt nem is volt kérdés, hogy Szeged lesz az egyik – mondja az előadóművész.

Mi tartotta ilyen remek formában mind a mai napig? Titka egyszerű. – Már nincsen Pajtás fényképezőgépem, és nem abba vásárolok filmet. Helyette digitális gépem van, és a számítógép a hobbim. Biztos vagyok benne, hogy azért lehetek ma itt, mert haladni tudtam a korral – vallja Aradszky.
– Ezenkívül nagyon sokat köszönhetek a fiataloknak. Mindig az ő társaságukat kerestem, velük érzem jól magam. Szellemben, stílusban is megpróbálom követni őket. Ez éltet. Így tudok fiatalosabbnak tűnni a koromnál – mondja.

A zenész egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy ezt a szemléletet közönségének is átadja. – Hát persze, hogy festetem a hajamat! De megmosolyoghat valaki azért, mert foglalkozom magammal? Ha két ősz hajú ember beszélget, gondolkozzanak el azon, hogy mit tudnak tenni külsejük érdekében. Abba, hogy múlik az idő, nem szabad belenyugodni – osztotta meg lapunkkal filozófiáját a művész.

A koncert is ennek a szemléletnek a jegyében zajlott. A fúvószenekarral kísért áthangszerelt dalok nagy sikert arattak. A több mint kétórás előadáson a közönség tényleg megfiatalodott. A zenész több sláger eléneklése után a Nem csak a húszéveseké a világ, és az Isten véled, édes Piroskám című számmal búcsúzott, amit az egész terem együtt énekelt vele, ütemes taps kíséretében. – Ha az Isten most megkérdezné, meddig akarok színpadon lenni, nem mondanám neki, hogy ismét negyvenhárom évet. Csak még egy picit. Mert úgy szeretek énekelni – mondta Aradszky László, aki jövő héten már Malmőben ad koncertet az ottani magyaroknak.

Kiss Gábor Gergő

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felgyújtottak egy keresztet a volt Gyevi temetőben

Felgyújtottak egy fakeresztet a közelmúltban felszámolt Gyevi temetőben Szegeden - tájékoztatta egy… Tovább olvasom