Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Mindkét fél úgy érzi: a falu vele van

A dulakodássá fajult deszki parkolásügy mindkét szereplője úgy érzi: a falu az ő pártján áll. Frányó Zoltán egy lehetséges szemtanúról beszélt. Simicz József közölte: munkáját nem befolyásolják a történtek.
Folyik az eljárás a Simicz József–Frányó Zoltán-ügyben. Mindkét szereplő úgy érzi, a falu vele van.

Október 31-i számunkban beszámoltunk róla, hogy Deszk polgármestere, Simicz József és Frányó Zoltán vitába keveredett egy parkolási ügy miatt. A falu első embere autójával Frányó édesanyjának háza előtt állt meg, amit a férfi nehezményezett. Kérte Simiczet, hogy máshol parkoljon, mert tilosban áll. Amikor erre nem került sor, gödröt ásott a gépkocsi kerekei elé és mögé, hogy a polgármester ne tudjon elhajtani. A két férfi szóváltásba keveredett, ami dulakodássá fajult. Frányó azt állítja: Simicz megütötte. A polgármester viszont közölte: a korábbi műtétje miatt befáslizott hasát védte. Szerinte a másik akkor üthette meg saját magát, amikor megpróbálta kicsavarni a kezét. A két férfi feljelentést tett egymás ellen, mindketten testi sértéssel vádolják a másikat.

Elfogultságtól tart

Folyik az eljárás a szegedi kapitányságon – közölte érdeklődésünkre Tuczakov Szilvána rendőrségi sajtóreferens. Frányó Zoltán azt mondta, kérvényezte, hogy az ügyet a Bács-Kiskun megyei rendőrség vizsgálja. A férfi ugyanis elfogultságtól tart.

Simicz és Frányó viszonya korábban sem volt felhőtlen.
– Két rágalmazási per folyik közöttünk. Az egyik 2002-ben kezdődött, és a Legfelsőbb Bíróság várhatóan ebben a hónapban tesz pontot a végére. Egy másik 2003-ban indult. Összesen 18 ügyünk volt eddig – közölte tegnap szerkesztőségünkkel Frányó Zoltán. A férfit azért hívtuk fel, hogy a fejleményekről érdeklődjünk. Azt mondta, nem volt újabb kihallgatás az ügyben, viszont jövő héten találkozik valakivel, aki látta az eseményeket és mellette tanúskodik majd. A szemtanú eddig állítólag beteg volt, azért halogatta a találkozót. Frányó állítja, hogy sokan szurkolnak neki Deszken. Néhányan egyenesen annak örülnének, ha „sikerülne kimozdítani a polgármestert a székéből".

A falu vezetőjének nem ilyen tapasztalatai vannak, szerinte a deszkiek egyértelműen elítélik Frányó viselkedését. Hozzátette: a férfi eddig senkit nem talált, aki az ő verzióját igazolná. A polgármester egyébként megerősítette, hogy új kihallgatás vagy szembesítés nem történt az ügyben. Kérdésünkre közölte: a munkáját egyáltalán nem befolyásolják a történtek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Requiem Gregor Józsefért

Zsúfolásig megtelt tegnap este a szegedi dóm, ahol a pénteken eltemetett Gregor József tiszteletére… Tovább olvasom