Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Miniszteri támogatásból REÖK-színpad

Szeged - Hiller István oktatási és kulturális miniszter két és fél millió forinttal támogatja a REÖK programjait. Az elnyert összegből számos kulturális program megvalósítására nyílik lehetőség, többek a szegedi hatodik osztályosoknak ingyenes tárlatlátogatásra lesz lehetőségük.
Herczeg Tamás igazgató elmondta, hogy a miniszter által biztosított két és fél millió forintnak köszönhetően az intézmény erősítheti közművelődési jellegét. A támogatás segítségével valósul meg a Nemzeti Alaptantervben meghatározott, kötelező olvasmányokra építő beavató-színházi sorozat. Emellett a már régóta tervezett, közművelődési jellegű vállalás is teljesülhet, miszerint Szeged valamennyi hatodik osztályos tanulója egy alkalommal ingyen tekintheti meg a REÖK valamely kiállítását.

A Kötelezők szabadon című sorozat elsősorban a középiskolás diákok figyelmére számít, az előadások során hat kötelező olvasmány kerül színpadra a Szegedi Focus Műhely társulatának közreműködésével, Benkő Imola Orsolya és Csikós Ildikó rendezésében. A darabok ötven percben mutatják be a műveket drámapedagógiai eszközökkel, interaktív módon.

Az első bemutatót, Szophoklész Antigonéját október 20-án, hétfőn tartják 19 órától, másodikként az Örkény István Egyperces novelláiból készült feldolgozás kerül színpadra, majd a LightMagyarMix című előadást láthatják a nézők, amely a Bánk bán, a Csongor és Tünde, valamint Az ember tragédiájának férfi és női főszereplőit helyezi egy közös térbe, egy talkshow környezetébe. Végül Tom Stoppard Zanzamlet című, zseniális Hamlet-adaptációja zárja a sort.

Benkő Imola, Herczeg Tamás és Csikós Ildikó az előadás-sorozatról tartott sajtótájékoztatón. Fotó: DM/DV
Benkő Imola, Herczeg Tamás és Csikós Ildikó az előadás-sorozatról
tartott sajtótájékoztatón. Fotó: DM/DV

Az egyes előadásokra szóló belépők ára 500 forint, az összes előadásra igénybe vehető kedvezményes bérlet ára pedig 1200 forint. Előzetes jelentkezés szükséges a jegyiroda@reok.hu e-mail címen vagy a REÖK jegyirodáján (Tisza Lajos krt. 56.).

Programok a REÖK-ben

Október 20., 19 óra: Antigoné – a Kötelezők szabadon sorozat első bemutatója. Október 21., 12, 14 és 16 óra: Művészettörténet sorozat Nátyi Róberttel. Október 21., 19 óra: Pálfi László koncertje. Október 22., 19 óra: ÖRÖM-börze – a Szegedi Focus Műhely előadása. Október 25., 16.30: Exkluzív beszélgetés Szilágyi Ákos íróval a Szüts–Vojnich-kiállításon.

(x)

Olvasóink írták

  • 1. lolaszeged 2008. október 21. 21:35
    „Nagyon jo kezdemenyezes, koszonet erte a szervezoknek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mezzo-fesztivál előadásaira operabuszt indítanak

Szeged - Hamarosan kezdődik a Mezzo-operaverseny: a november 3-ától 17-éig tartó fesztivál előadásai… Tovább olvasom