Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Minőség mindenek előtt

A Szegedi Vízmű Zrt. üzemeltetési feladatai jelentősen megnövekednek a jövőben, a városban befejeződő szennyvíztisztító- és csatornaberuházások következményeként. A feladatra felkészültek, fejlesztéseket hajtottak végre. Emellett a környezettudatosságra és az ügyfelek gyorsabb, hatékonyabb kiszolgálására is nagy hangsúlyt fektetnek.
A folyamatirányítás számítógépeken. Fotó: Segesvári Csaba
Hamarosan befejeződik Szeged egyik legnagyobb beruházása: a teljes csatornahálózat, valamint a négy tiszai szennyvízátemelő és a biológiai szennyvíztisztító megépítése. Mindezek üzemeltetését a jövőben a Szegedi Vízmű Zrt. látja el. Ez azt jelenti, hogy a cégnek többek között 550 kilométer zárt csatorna üzemeltetéséről és karbantartásáról kell gondoskodnia. A csapadékvíz elvezetésére 240 kilométer nyílt árkot működtet.

– Szükség volt a szennyvíztisztító laboratóriumunk jelentős fejlesztésére is, új vegyész munkatársak felvételére, hisz a biológiai rendszerű szennyvíztisztító működése során számos mérésre, vizsgálatra lesz szükség – mondta Fodor Lászlóné, a Szegedi Vízmű Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: a társaság tudatosan foglalkozik a környezetvédelemmel, ez kiemelkedően fontos terület. A tudatosság egyik eszköze a minőségbiztosítási és a környezetközpontú irányítási rendszerek működtetése, melyek alkalmazása hozzásegíti a Szegedi Vízmű Zrt.-t ahhoz, hogy európai uniós szabályoknak megfelelő szolgáltatást nyújtson magasabb színvonalon.

A Szegedi Vízmű szakemberei a város huszonnyolc fogyasztói helyén kéthetente végeznek ivóvízminőség-vizsgálatot az ivóvízhálózatból. A víztornyokban és a vízműtelepeken egy év alatt több mint ezer mintát vesznek, ami tízezernél is több vizsgálatot jelent. A lehető legjobb ivóvízminőség folyamatos biztosítása érdekében a minőségügyi rendszerüket tervvel fejlesztik tovább.

Számok tükrében

A Szegedi Vízmű Zrt. naponta átlagosan 35-40 ezer köbméter vizet termel, amely a város alatt húzódó, több mint 650 kilométer ivóvízvezeték hálózaton keresztül jut el a fogyasztókhoz. Ezt a mennyiséget 85 mélyfúrású kút, hét vízműtelep és négy víztorony üzemeltetésével tudja szolgáltatni. A víztornyok víztárolási kapacitása naponta 9600 köbméter. A 180-560 méteres mélységből nyert rétegvízből bőségesen fedezhető Szeged ivóvízigénye, a társaság akár napi 106 ezer köbmétert is ki tudna termelni. A többlet kapacitás lehetővé teszi, hogy azokat a kutakat üzemeltessék, amelyek vízminősége a lehető legjobb, és így az időszerű rekonstrukciós munkák is zavartalanul elvégezhetők.

A társaság fogyasztóinak száma közel 170 ezer, ami komoly kihívást jelent a velük való kapcsolattartásban.
– Ma már a közműszolgáltatók számára is nagyon fontos a folyamatos minőségi szolgáltatás mellett a fogyasztói ügyek gyors és szakszerű kezelése, a fogyasztói igényeknek és elvárásoknak való minél magasabb színvonalú megfelelés – jelentette ki Bajúsz Gábor vezérigazgató-helyettes.

Kiemelte: folyamatosan javul az ügyfelekkel folytatott kommunikáció és sorra vezetnek be újításokat az ügyfélszolgálati tevékenységben. Mivel az ügyfélmegkeresések jellege a telefonos, illetve az internetes kommunikáció felé mozdul el, ezért a társaság egyik célja ezen területek fejlesztése, korszerűsítése. Ennek érdekében hamarosan elkezdik az internetes honlap fejlesztését, ahol az ügyfeleket érintő témák kiemelt szerepet kapnak. Ez elsősorban a minél részletesebb, mindenre kiterjedő, közérthető tájékoztatást jelenti. Cél egy fogyasztóbarát, egyszerűbb, akár otthonról is megoldható ügyintézési lehetőség biztosítása. Szintén az ügyfelek tájékoztatásának színvonalát növeli a hamarosan elkészülő ügyfélszolgálati kézikönyv. Ez részletes információival, segíti, „kézen fogva" vezeti az ügyfeleket az ügyintézésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megsemmisítették a szalmonellás húst

Folytatódik az élelmiszerek fokozott ellenőrzése. Az ellenőrök megyeszerte keresik a Pest megyei cég… Tovább olvasom