Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Minőségi Díjat kapott a Bánffi szóda

Szeged - A szikvízkészítő Bánffi és Bánffi Kft. is bekerült a legjobbak közé, a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjasok klubjába.
Márciusban vette át Bánffi István Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjat (MAMD). A 105 éves szegedi cég az első kisvállalkozás a rangos elismerést szerzők klubjában. Pénzzel a kitüntetés nem jár, csak címmel és rengeteg munkával.

Mellettem az utódom. Bánffi István és fia, Ádám a kitüntetéssel. Fotó: Frank Yvette
Mellettem az utódom. Bánffi István és fia, Ádám a kitüntetéssel. Fotó: Frank Yvette


Négyen a megyéből

2006-ban írt ki először MAMD-pályázatot a Vidékfejlesztési Minisztérium, amellyel – a honlapja szerint – nem egy termék kiválóságát, hanem a vállalkozás egészének a minőség iránti elkötelezettségét, minőségügyi tevékenységének magas színvonalát igazolja. Azóta az idei négy díjazottal együtt 25-re bővült a klub. Első évben a megyéből a mórahalmi Mórakert Tész, 2007-ben a szentesi Hungerit Zrt., 2008-ban a szentesi Délalföldi Kertészek Tész, 2009-ben a szegedi Pick Zrt. szerezte meg a kitüntető címet.

– Az ipartestület hívta fel a figyelmet a pályázatra, majd az élelmiszer-ipari mérnöki karon végzős másoddiplomás Kalmárné Tóth Gabriella állította össze az anyagot. Neki a cégtől a közgazdászdiploma előtt álló Ádám fiam segített – mondja a tulajdonos. Öt hónap alatt gyűlt össze a kötetnyi anyag; feldolgozták a cég történetét, bemutatják a termékskálát, a gazdálkodást, a minőségügyi, az élelmiszer-biztonsági és a környezetvédelmi rendszerüket, a terveiket, és az uniós szabvány szerinti önértékelésüket, sőt azt is, hogy milyen a cég viszonya a 7 dolgozójához.

A pályázatot a minisztérium ellenőrizte, de kikérte a szakhatóságok véleményét is az alsóvárosi szikvízüzemről. A pályázat nyert, három évig a Bánffi és Bánffi Kft. használhatja a MAMD címet, amit akkor szigorú feltételek szerint meg kell védenie. A cégtulajdonos meghívást kapott a MAMD Klubba, ahol a napokban mutatja be a vállalkozást.

– Nem értünk volna el ilyen szép eredményt a jelenlegi és az összes valaha volt kollégánk hozzáállása nélkül – hangsúlyozza Bánffi István, de a számok is árulkodók: legutóbb több mint 8 éve lépett be hozzánk új ember. A hétből öten végzett szakmunkások. A cégvezetés is tanult pályázatírás közben, például hogy az eddiginél is precízebb rendet tartanak, és hogy maguk körül is odafigyelnek a szelektív hulladékgyűjtésre. A cég régóta környezettudatos; kiszámolták, ha nem újratölthető szódáspalackokat használnának, ügyfeleik több mint 5 millió másfél és kétliteres flakont dobnának szemétbe évente. A tervekről azt írták le, hogy kisebb tételben is megoldják a házhoz szállítást, és a szikvíz mellett tisztított vizet is palackoznak majd. A pályázati anyagból az élelmiszer-ipari szakmérnök időközben sikeres szakdolgozatot írt, védésére a cégtulajdonost is meghívták a bizottságba.

Olvasóink írták

 • 8. pontmi 2012. április 16. 20:35
  „gratulálunk.”
 • 7. vmagdi 2012. április 16. 15:51
  „en nagy szodas voltam... most mar asvanyvizes vagyok, mert az sokkal olcsobb”
 • 6. gedeon 2012. április 16. 14:51
  „Gratulálok! Munkájukhoz további sok sikert és jó egészséget kívánok!

  - Kik laknak a szódásüvegben?
  - ???
  - Buborék.”
 • 5. uborka 2012. április 16. 14:06
  „Meg érdemlik, Tiszteletem feléjük....csak igy tovább...”
 • 4. GondaIstván 2012. április 16. 13:20
  „Gratulálunk! Emelem a Bánffi szódával telt poharamat az egészségükre. Isten éltesse Őket sokáig!”
 • 3. elgergho 2012. április 16. 11:21
  „Grat. Végre egy cég, ami nem a politika hátán, hanem több évtizedes munkával, és az abban nyújtott minőséggel ér el sikereket. Csak így tovább.”
 • 2. PálfiPéter 2012. április 16. 10:14
  „Gratulálok a Bánnfi családnak!
  Remélem majd az unokáim is ihatják még a szódáikat!”
 • 1. Bendegúz007 2012. április 16. 10:10
  „Gratulálok nekik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt tanulhat kutya és gazdája

Egy eb értelmi szintje egy 3–6 éves gyermekének megfelelő. Így az alapvető engedelmességi feladatokra legtöbbjük megtanítható. Tovább olvasom