Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Mínuszban a Rádió Plusz bérlője

Pénze után fut Csapó Balázs, aki befektetési kölcsönt adott a Rádió Pluszt működtető FeS-Media 2004 Kft.-nek. Az összességében több mint tízmilliós összeget a Juventus rádió szegedi frekvenciájának négyéves bérbevételéhez adta Vass Imrének.
Vass Imre, a Rádió 88 egykori programigazgatója július végén jelentette be, hogy cége bérleti szerződést kötött a Rádió Juventus Műsorszolgáltató Rt.-vel. A megegyezés értelmében 2009-ig bérbe veszi a Juventus rádió szegedi frekvenciáját. A Rádió Plusz néven működő adó július elején el is kezdte a műsorszolgáltatást, többek között a Rádió 88 tizenhat egykori munkatársa közreműködésével.

Nyoma veszett a pénznek?

Akkor még kevesen tudták, hogy az induláshoz szükséges összeg jelentős részét Csapó Balázs – aki a városi önkormányzat lakossági érdekvédelmi megbízottja – adta kölcsön Vass Imre cégének, a FeS-Média Kft.-nek. A jelentős, értesüléseink szerint többmilliós összeget majd másfél éve kapta Vass Imre, amikor még régi barátjával, Csapó Balázzsal együtt tervezték a Juventus rádió szegedi leányvállalatának megvásárlását. A budapesti központ az elővásárlási jog megtartására foglalót kért, és miután az adásvétel meghiúsult, a pénz elúszott. Csapó azonban nem kérte vissza a kölcsönt, sőt amikor megszületett a szerződés a rádió bérbeadásáról, az induláshoz is ő biztosított további néhány millió forintot.

„A pénzügyi segítségnek azonban az volt a feltétele, hogy ötvenszázalékos tulajdonosi részt kapok a FeS-Média Kft.-ből, ugyanakkor záros határidőn belül visszakapom a kérdéses összegeket – a kamatokkal együtt több mint tízmillió forintot. Eddig azonban se tulajdonrészt, se pénzt nem láttam" – panaszolta Csapó. „Megpróbáltam felmérni Vass Imre és a rádió anyagi helyzetét. Kiderült, hogy a kölcsön fedezete – Vass Imre háza – többszörös jelzáloggal van terhelve; induláskor a Juventus rádiótól is kapott csaknem tízmillió forint kölcsönt; több hónapos, többmilliós tartozása van a műsorszolgáltatás felé is, vagyis: nyoma veszett pár hónap alatt több tízmillió forintnak" – folytatta.

Szalonképtelen szavak

Csapó pert helyezett kilátásba, és ügyvédi felszólítást is küldött. „Megoldásként javasoltam, hogy Vass írassa át a többségi tulajdonrészt, ötvenegy százalékot a nevemre, és fizesse vissza tartozása jelentős részét. Válasz erre nem érkezett, sem a későbbi leveleimre, így léptem, a Megyei Bíróságra került az ügy. Bánt az egész történet, értetlenül állok előtte" – nyilatkozta a városi ombudsman.

Csapó úgy gondolja, ő nem rádiós, hanem üzletember, aki a médiában dolgozott. „Viszont másfél évtizedes tapasztalatom alapján, korábbi baráti beszélgetésben kifogásoltam, hogy jobb lenne, ha a célközönség nem csak a tizenéves, bevételt nem jelentő réteg lenne, ha a műsorvezetők helyett a hallgatók szórakoznának, és ha a többeket bántó szalonképtelen szavak eltűnnének a rádió műsorából" – fejezte be nyilatkozatát Csapó Balázs.

Nem igaz...

Vass Imre az üggyel kapcsolatban elmondta: Nem igaz, hogy többszörös jelzálogot jegyeztek be a lakására. Egy jelzáloggal ugyan terhelték az ingatlant, amely 9 millió forintot jelent, ezzel azonban állítása szerint Csapó Balázs tisztában volt a kölcsönszerződés megkötésekor. Az ügyvezető azt is cáfolja, hogy a Rádió Juventus Rt.-től kölcsönt kapott volna, így nem igaz, hogy a FeS-Média 2004 Kft. fizette volna be helyettük a frekvenciadíjat. Vass Imre azt is fontosnak tartja leszögezni, hogy egy ésszerű kompromisszumot ajánlott Csapónak a kölcsön visszafizetésére, ami egy féléves haladékot jelentene. Vass Imre azt állítja, hogy amíg ő a bérleti szerződés feltételeiről tárgyalt a Juventus rádió vezetőivel, addig Csapó vételi ajánlatott tett a rádiót működtető Juventus Szeged Kft.-re, amit inkorrekt eljárásnak tart.


A Juventusnak nincs információja

Csomai Kamilla, a Rádió Juventus Rt. vezérigazgatója szűkszavúan nyilatkozott a kialakult helyzetről. Annyit leszögezett, hogy hivatalosan nincs információja arról, hogy a Csapó Balázs és Vass Imre között fennálló vita érdemben befolyásolná a szegedi rádió működését. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási sikert aratott babakiadványunk

Húszasával vitték tegnap az újságárusoktól a Délmagyarországot és a Délvilágot, amelyben elhelyeztük… Tovább olvasom