Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Mire elég a családi pótlék?

Szeged - Biztosításra költi egy háromgyerekes család, másnak csak a havi pelenka adagra elég a családi pótlék. Jövőre differenciált emelés lesz.
Változik, differenciáltan emelkedik jövőre a családi pótlék a kormány tervei szerint. Az emelés átlagosan négy és fél százalék lesz, de a rászorulók többet kapnak. Az egy gyereket nevelők családi pótléka csak ötszáz forinttal nőne, a háromgyerekes családok viszont gyerekenként ezeregyszáz forinttal kapnának többet, mint ebben az évben. Változás az eddigiekhez képest az is, hogy jövőre nem a munkahely, hanem az államkincstár fizeti ki a támogatást. Megkérdeztünk szegedi szülőket: mire elég a családi pótlék.

– Fogalmam sincs, mennyi a családi pótlék. Nem akarok hülyeséget mondani, így nem is tippelek – jött zavarba a tíz hónapos Zoltán anyukája, Erika. Miután tájékoztattuk, hogy 11 ezer hétszáz forintot kap havonta, így reagált: „akkor nem csoda, hanem tudom, olyan kevés, hogy észre sem veszem."


Varga Anna tudja, hogy mennyit kap egyéves gyereke után, számításai szerint a havi összeg pelenkára és törlőkendőre elég.

– Van pelenka darabonként hetven forintért is, de számoljunk negyvennel. Naponta kell hat, azaz havonta körülbelül 7 ezer ötszáz forintba kerül a gyerekem pelenkája. A maradék összeg elmegy törlőkendőre. Kevés a családi pótlék. De azért ha nem lenne, hiányozna.

A Kovács család három gyermeket nevel, közülük kettő tartósan beteg. A családfő tájékoztatása szerint körülbelül 60 ezer forint támogatást kapnak havonta, amit teljes egészében a három gyerek és a szülők biztosítására fordítnak. – A gyerekek számára ez befektetés is – mondta az apa.

– Kollégiumi díj és utazás a fiamnak, napközi az oviban a lányomnak. Erre költöm a családi pótlékot. Nyáron is a gyerekekre fordítom: belépő a vadasparkba, tábor, ruhák. Forintra pontosan nem tudom megmondani hogy mennyi, de nem okoz gondot elkölteni – magyarázta a gyermekeit egyedül nevelő Ágnes.

Olvasóink írták

 • 6. Mese 2007. november 09. 15:07
  „Kedves Rómeó!
  Kötelességei a romáknak is vannak,ismerek pár olyat,aki dolgozik is! A többieknek sem ártana meg szerintem :P”
 • 5. S.Grandpierre Cecília 2007. november 08. 09:55
  „Hogy mire elég a családi pótlék?
  Az összeg önmagáért beszél, csak be kell menni egy boltba.
  Átgondolatlan az új rendelkezés, mint általában minden fejetlenség ebben az országban.”
 • 4. Kolompár Rómeó 2007. november 07. 09:15
  „Szuper, ezzel mi, az ingyenélő réteget exponenciális sebességgel termelő, adót nem fizető emberek járunk jól, így a meglevő 7 pulya mellé bevállalunk még párat. Ti meg dolgozzatok többet, mert nekünk csak jogaink vannak, nektek meg csak kötelességetek.”
 • 3. Qzo 2007. november 07. 08:22
  „Tartósan beteg gyerek után mennyit fizetnek?”
 • 2. Mese 2007. november 06. 22:06
  „Sajnos így van. Mi dolgozunk,ők meg isznak,lazsálnak,stb. és még ők mondják,hogy sokkal jobbak,mint mi,mert nekik nagy családjuk van,nálunk meg 1-2 gyerek az átlag. Őrület! >_<”
 • 1. maci52 2007. november 06. 21:23
  „Cigóéknál a csávó kétszer benyom,10 perc a gépbe oszt várjuk a következőt,hiszen te dolgozol fehér ember.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A NOSZF lerombolt mítoszai

Szeged - Az Auróra cirkáló ágyúi nem dördültek el 1917-ben, és a Téli Palotát sem ostromolták meg.… Tovább olvasom