Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Mobilon is elérhetők Szeged látványosságai: turisztikai applikációt fejlesztettek a szegedi egyetemisták

Szeged - Szeged turisztikai vonzerejét erősítheti az az applikáció, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének kutatása alapján fejlesztenek. A mobilalkalmazás öt különböző városi sétát kínál.
Turisztikai applikációt fejlesztett ki az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke. A fejlesztés célja az volt, hogy bevonják az egyetemi gyűjteményeket, látogatható emlékeket is a város turisztikai körforgásába. A projekt alapját jelentő kutatást a tanszék diákjai és tanárai készítették el. Az appot bemutató sajtótájékoztatón Pusztai Bertalan tanszékvezető elmondta, magát a mobilos alkalmazást Illés Réka egykori kommunikáció szakos hallgató és párja, Rózsa Dániel programozó valósította meg.

A Tudományok városa – Szeged elnevezésű szolgáltatás nemcsak az egyénileg érkező turistáknak, hanem az iskolás csoportoknak, egyetemi látogatóknak, sőt akár a szegedieknek is izgalmas látnivalóként mutatja meg az egyetem gyűjteményeit.
Pusztai Bertalan, az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének vezetője és az ötletgazda, Illés Réka mutatta be az applikációt. Fotó: Török János
Pusztai Bertalan, az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének vezetője és az ötletgazda, Illés Réka mutatta be az applikációt. Fotó: Török János
Illés Rékától megtudtuk, rengeteg kiállítási anyagot néztek meg, vizsgálták azok láthatóságát, nyitvatartását. Végül összesen öt városi sétát állítottak össze, amelyek között van 40 perces és több mint 8 órás is. A túrák során megismerhetik például az Egyetem utcai épületben lévő Őslénytani és Geológiai Gyűjteményt, a Régészeti Gyűjteményt, a Klebelsberg Egyetemi Könyvtár természettudományos érdekességeit és különböző köztéri szobrokat, emléktáblákat is. Emellett olyan népszerű turisztikai látványosságok is szerepelnek az állomások között, mint a vadaspark, a füvészkert, a Tudástár, a Szent-Györgyi Albert Agóra vagy éppen a Móra Ferenc Múzeum.

Ács Szilvia , a szegedi Tourinform-iroda vezetője szerint nagy szükség volt már erre az appra, sokan keresték már ezt, ők is beépítik a kínálatukba. Az applikáció egyelőre csak androidos eszközökre tölthető le – már elérhető a Google Play áruházban. Jelenleg magyar és angol nyelvű változata van, ám tervezik a szerb és román nyelvű szolgáltatást is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az árkádok alatt is csengett Rúzsa Magdi hangja - több ezer emberrel zárult vasárnap a Dóm téri Kavalkád - videó

Az árkádok alatt is csengett Rúzsa Magdi hangja - több ezer emberrel zárult vasárnap a Dóm téri Kavalkád - videó
Még a Szeged feliraton is csüngtek a rajongók vasárnap a Dóm téren, ahol Rúzsa Magdi koncertjével… Tovább olvasom