Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Modellként a Föld körül

Tóth Anita tizennégy éves kora óta modellkedik, több hónapot töltött a világ divatfellegváraiban. Monte Carlóban együtt ünnepelt Albert herceggel, Mexikóban reklámfilmekben szerepelt. Volt, ahol királyi bánásmódban részesítették, de előfordult, hogy élő próbababaként bántak vele.
Ez is ugyanolyan szakma, mint bármelyik másik. Tanfolyamon lehet elsajátítani az alapokat, és a gyakorlattal tudunk fejlődni. Sokan mégis lenézik azt, aki ebből él. Persze vannak lányok, akik tényleg „egyéb szolgáltatással" próbálnak megszerezni egy-egy munkát, de nem ez a jellemző – állítja a tizennégy éves kora óta modellként dolgozó Tóth Anita. A szegedi lány egy helyi modellfelkészítésen kezdte pályafutását.

– A tanfolyam elvégzése után a Virág teraszán bemutatóztunk nyaranta. Később Budapestre is feljártam modellügynökségekhez válogatásokra. Elég sok, és sokféle munkám volt: fotózások, divatbemutatók, televíziós szereplések – emlékezik vissza Anita. Első sikerként a Fashion Tv Beach Awardson való részvételt könyvelhette el. A divatcsatorna tanfolyamán legjobb eredménnyel végzett modell, vagyis Anita képviselhette hazánkat Monte Carlóban.

– Tizennyolc évesen hatalmas élmény volt az ötnapos verseny, amelyet egy fergeteges buli követett Albert herceg társaságában. Hazaérkezésem után a fővárosban voltak munkáim, de mint minden más szakmában, az ember ebben is fejlődni szeretne, ezért döntöttem úgy, hogy külföldön is szerencsét próbálok – mondja a céltudatos lány. Három hónapot töltött Szöulban, ahol modelltársaival együtt királyi bánásmódban részesítették.

– Mindenhova autóval vittek minket, odafigyeltek ránk, hiszen Szöulban elég nehéz turistaként eligazodni, ugyanis nincsenek angol feliratok. Egy hónapot dolgoztam a koreai televízió egyik műsorában, sok tapasztalatot szereztem – közli Anita. Szöul után Milánó következett, ahol szinte élő próbababaként bántak vele.

Százezer egy bemutatóért

– Nehéz megmondani, milyen típusú modelleket keresnek a divattervezők. Van, aki a gyönyörű, nőies lányokat szereti, és akad, aki a kifejezetten csúnyákat – állítja a szegedi lány, és hozzáteszi: – Ha valaki kijut külföldre, először vissza kell fizetnie az ügynökségnek a repülőjegyet, a szállást és a zsebpénzt, csak utána tud elkezdeni gyűjteni. Míg Budapesten 10-20 ezer forintot fizetnek egy bemutatóért, addig külföldön százezres nagyságrendnél kezdődik egy-egy munkadíj.  
– Egész napokat ültem végig egy fűtetlen szobában étlen-szomjan két show-room között – mondja a modellkedés árnyoldalait a csinos lány, aki Mexikóban reklámfilmekben szerepelt, és a kinti FHM magazin is lefotózta. A divathét alatt naponta öt-hat bemutatón is részt vett. Minden egyes show előtt újra készítették a haját és a sminkjét. Nemegyszer előfordult, hogy hajnali egy órakor feküdt, és ötkor már kelnie kellett. A modellek élete azonban nem csak munkából áll.

– Az ügynökség szórakozni is elvitt bennünket hetente legalább egyszer. A legemlékezetesebb egy gay-party volt, ahol meleg párok ünnepeltek. Itt takargatás nélkül kínálgatták a különböző drogokat a modelleknek – mondja a látottakat. A kaktuszok hazája után Athén következett, ahol videoklipben szerepelt, és egy gazdag építész esküvőjén hoszteszkedett Donatella Versace által tervezett ruhában. A napsütéses Görögország volt Anita utolsó állomása, most Spanyolországba készül.

Modellszerelem

A modelleknek külföldön van lehetőségük és idejük az ismerkedésre, mégis sokan szakmabelivel járnak. – Sokszor találkoztam modellpárokkal, akik egy helyen laktak és dolgoztak. Munkáim során sikerült a világ minden részéről emberekkel megismerkednem, barátságokat kialakítanom – közli Anita, aki másfél éve él boldog párkapcsolatban.  
– Amíg tudom, kiélvezem a modellszakma előnyeit. Huszonegy éves vagyok, remélem, még jó néhány év áll előttem ebben a szakmában. Jelenleg nyelveket tanulok, ami az utazások révén hasznossá, fontossá vált számomra. Amikor már csak ritkán lesznek modellmunkáim, lehetőség szerint akkor is szeretnék a divatszakmán belül maradni.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma kezdődnek a Szeged napja rendezvények

Ma kezdődnek a Szeged napja köré szervezett ünnepi rendezvények, nyit a hat napig tartó XIII.… Tovább olvasom