Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Modern épületet kaptak a kollégisták Ásotthalmon

Uniós forrásból új külsőt kapott az ásotthalmi erdészeti szakközépiskola. A két kollégium épületében nyílászárókat cseréltek, szigeteltek és napelemeket szereltek fel.
Az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium két épülete energetikai korszerűsítésen esett át, amellyel egyrészt csökkent a rezsiköltség, másrészt nőtt a diákok komfortérzete. Andrésiné Ambrus Ildikó igazgatótól megtudtuk, iskolájuknak jelenleg 280 diákja van, ezek több mint 80 százaléka kollégista, ezért is volt számukra fontos a beruházás.
A fiúkollégium
A fiúkollégium
A munkálatok tavaly indultak, augusztusban – még az iskolakezdés előtt – kicserélték az ajtókat, ablakokat. A szigetelés az ősz folyamán zajlott, a napelemek felszerelése pedig novemberben kezdődött. Az iskolakomplexum fiú- és lánykollégiuma 136 millió forint uniós forrásból újult meg.

A kollégium hivatalos átadóján részt vett B. Nagy László, Csongrád megye fejlesztési biztosa, aki elmondta, ez az iskola abszolút megérdemelte a fejlesztést, hiszen nagy múltú, hiánypótló szakmákat oktatnak itt. Az igazgató megerősítette, a gyermeklétszám megháromszorozódott az elmúlt húsz évben, és nemcsak a környező megyékből, hanem az ország minden tájáról vannak tanulóik. Az intézmény teljes kihasználtsággal működik, jövőre legalább három osztály indítását tervezik. Fejlesztések terén is vannak még ötleteik, egy sportcsarnokot szeretnének, hiszen a településen lévőt használják délelőttönként, de a kollégistáiknak délután is szükségük van sportolási lehetőségre.
A lánykollégium
A lánykollégium
B. Nagy László elmondta, az iskola abszolút alkalmas arra, hogy a gyerekeket a megfelelő körülmények között tanítsa meg a gazdálkodásra. Ráadásul Ásotthalom számára is fontos az utánpótlás-nevelés, ez biztosítja azt, hogy a település hosszú távon fejlődjön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Természettudományból a Makkos négyes a legjobb -Első helyen a Bonifert Domonkos Általános Iskola!

Természettudományból a Makkos négyes a legjobb -Első helyen a Bonifert Domonkos Általános Iskola!
Első helyen végeztek szombaton a Bolyai Természettudományi Csapatverseny Országos Döntőjében a… Tovább olvasom