Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Modern környezetben gyógyulhatnak a ruzsaiak - Felújították az egészségházat

Ruzsa - Fehér falak és ajtók helyett barackszínű fal és világos tölgy ajtók látványa fogadja a betegeket a megújult ruzsai egészségházban. Április elejétől ugyanis 21. századi körülmények között gyógyulhatnak a ruzsaiak, az intézmény minden rendelője teljes belső felújításon esett át.
A ruzsai egészségügyi ellátás újabb mérföldkövéhez érkezett, teljes belső felújításon esett át az egészségház. A több mint 30 éves épület külső renoválása 2014-ben megtörtént, belső modernizálásra most 50 millió forintot nyert az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A felnőtt háziorvosoknak és házi gyermekorvosoknak, a védőnőknek és egy fogorvosnak helyet adó épületben kicserélték a belső nyílászárókat, felújították az elektromos hálózatot és a fűtésrendszert, valamint a vizesblokkokat is korszerűsítették.

Czakó Emőke háziorvos tavaly óta praktizál Ruzsán, elmondta, mindenben kikérték a véleményüket, így az ő rendelője kicsit tágasabb lett. Kérésére külön helyiséget kapott az asszisztensnője, így gyorsabban és hatékonyabban tudják ellátni a betegeket.
Felújították az egészségházat. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


Gregus Ferencné Piroska 74 éves, így állandó gyógyszerei miatt viszonylag gyakran jár háziorvosához. – Igazán modern lett a rendelő, tágasak a helyiségek. Sok beteg van időnként, nagy szükség volt erre – fejezte ki örömét Piroska néni.

– Apróbb munkálatok még hátravannak: a váróba új székek érkeznek, az eligazító táblákat is felhelyezik majd, és betegirányító pult is készül. Ezek mellett még egy napelemes rendszer is kiépítésre kerül a fejlesztés részeként – mondta Sánta Gizella, a település polgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta - E-bérletet Szegedre!

" ...a bérlet maga lényegében egy papírcetli, amit havonta cserélni kell, és tollal írjuk rá az… Tovább olvasom