Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Molnár újra indul, a Fidesz kivár Kübekházán

Sorozatunkban a Csongrád megyei kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője – latolgatjuk, helyi politikusok segítségével, ezúttal Kübekházán.
Négy éve irányítja Kübekházát polgármesterként Molnár Róbert. 1998 és 2002 között országgyűlési képviselőként segítette a falut. Hosszas gondolkodás után döntött: indul az őszi választáson.

– Az emberek azt mondják, az elmúlt négy esztendőben 30 év lemaradását hoztuk be. Többen megállítottak az utcán, s kérdezték: ugye nem megyek el? – mondta Molnár Róbert. – Maradok, s újra indulok a polgármesteri posztért. Ha megválasztanak, megköszönöm, ha nem – azt is.

Molnár négy évvel ezelőtt a voksok 77 százalékát nyerte el a választáson, két független és egy szocialista jelöltet előzve meg. Ahogyan akkor is, most is függetlenként indul.
– Nincs az a politikai szegmens, amit magaménak tudok vallani. Ha pártpolitikus az ember, jó néhány pofont is kap. Ebből, köszönöm, nem kérek. Nem tudok arról, hogy lenne kihívóm, pedig örülnék neki, hiszen így az emberek össze tudnák hasonlítani a jelölteket: ki mit tett le az asztalra.

A polgármester nagy sikernek érzi, hogy a kilencfős képviselő-testület, amelyben van bal- és jobboldali érzelmű is, az elmúlt négy évben békésen tudott együtt dolgozni. Egy politika létezik: a falupolitika, ami a települést előre viszi. Molnár hozzátette, amit négy éve ígért, nagy hányadában teljesítette. Egyedül a művelődési ház terve nem valósult meg, mint mondta, az sem az ő hibájukból. A régi épületről, amit fel akartak újítani, kiderült, hogy életveszélyes. Terveztettek egy újat, addigra viszont a pályázati keret fogyott el. Lett viszont az uniós szabványnak megfelelő mázsaházuk, amit a térségben egyedüliként működtetnek. A környező településekről is Kübekházára viszik a gazdák az állatokat felvásárlásra.

A Fidesz egyelőre nem döntött Kübekházáról – tudtuk meg Bodó Imrétől, a párt egyik választókerületi elnökétől. – Molnár Róbert az indulásával kapcsolatos döntést sokáig lebegtette, arra készültünk, hogy nem indul, s van is egy jelöltünk. Most azonban, hogy Molnár döntése pozitív, hamarosan megkeresem, hogy üljünk le tárgyalni. Ennek kimenetelétől tesszük függővé, hogy indítunk-e saját jelöltet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem vett föl nagy hitelt a megye

Az idei évre tervezett félmilliárdos működési hitel helyett eddig hetvenmilliót vett föl a megyei… Tovább olvasom