Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Monstre Biblia-felovasás a JATIK épületében

Szeged - Tizenegy órán keresztül olvasták fel a Bibliát szerdán a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség programja a Biblia évéhez kapcsolódott.

A könyvet félóránként más olvasta, a pulpitusnál a katolikus, református és evangélikus fiatalok váltották egymást: reggel fél kilenctől este fél nyolcig összesen huszonketten. Délelőtt tizenegy órakor Gyulay Endre, a 2006-ban nyugdíjba vonult szeged–csanádi megyés püspök állt a közönség elé.

A résztvevők nemcsak a felolvasást hallgathatták, lehetőségük volt bibliai motívumokkal díszített kézművestárgyak készítésére, és játszhattak bibliai társasjátékokat vagy elektronikus Legyen ön is milliomos!-t, amelyben ezúttal nem Vágó István, hanem XVI. Benedek pápa tette fel a kérdéseket.

Gyulay Endre korábbi megyés püspök is részt vett a monstre felolvasáson. Fotó: Frank Yvette
Gyulay Endre korábbi megyés püspök is részt vett a monstre felolvasáson.
Fotó: Frank Yvette

Az érdeklődők megkóstolhatták a Bibliában szereplő ételeket is, így például az olajbogyót vagy az egyetemisták által készített pászkát. Láthattak ezenkívül egy különleges tárlatot is: 73 különböző nyelvű Bibliát, köztük szuahéli, tatár, lapp nyelvű kiadásokat. A könyveket Kiss Norbert, az SZTE egykori bölcsészhallgatója gyűjtötte össze.

A tervek szerint ősszel a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet tart hasonló napot.

Olvasóink írták

  • 1. csonakos 2008. április 10. 06:22
    „Főtisztelendő Endre püspök úr példát mutat most is! Nem politizálni kell hanem az Igét hirdetni!
    Pedig neki is van politikai véleménye.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakítson egy darabot! - Plakáthelyzet, határidő után

Szeged - Április 8-ig, keddig kellett volna eltávolítani a népszavazási részvételre buzdító plakátokat. A határidő lejárta után, szerda reggel biciklire pattantunk és szétnéztünk a városban. VIDEÓVAL Tovább olvasom