Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Monstrum Szegeden az olajkút fölött

Tizenöt méteres fémszerkezet magasodik a múlt hét vége óta az egyik nagy forgalmú szegedi útnál lévő olajkút fölött. Biztonsági okokból állítólag a többi kutat is lezárták.
Tervezett karbantartás. Fotó: Segesvári Csaba
Nagyjából tizenöt méter magas, darura emlékeztető fém szerkezet jelent meg a napokban a Szabadkai út és a Móravárosi körút kereszteződésében lévő olajkutaknál. Információink szerint a speciális hibaelhárító eszközt szombaton szerelték az egyik kútfej fölé, mert az elromlott. Úgy tudjuk, az ott működő hat kútból ötöt le kellett zárni biztonsági okokból, jelenleg csak egy üzemel. A munkálatok miatt a szomszédos parkoló egy részét is lezárták a Mol szakemberei.

Értesüléseink szerint nagyjából két-három napba telik, mire kiderül, mennyire súlyos a probléma. A javítások időtartama ettől függően öt-hat naptól akár két hónapig is elhúzódhat.

A problémáról és annak okáról is megkérdeztük a Mol kommunikációs osztályát, ahol azt a szűkszavú tájékoztatást adták: előre tervezett karbantartási munkák folynak a lezárt kútnál. Azt ugyanakkor a „tervezés" ellenére sem tudták megmondani, meddig tarthat a munka, és fotóriporter kollégánkat sem engedték a kút közelébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kála és pálma tisztítja a vizet

A most épülő szegedi hulladéklerakó minden szennyvizét házilag tisztítják. Megépült és már… Tovább olvasom