Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Mórahalmi gyilkosság: a közelben lakhatott a tettes

Mórahalom - Még mindig nem tudni, ki a mórahalmi postásnőt meggyilkoló, magával is végző férfi. A legforróbb nyom a ruházata, ami alapján a közelben lakhatott.
Szekeres Tibor, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője a hétfő délutáni sajtótájékoztatón elmondta, a nyomozás jelenlegi állása szerint minden kétséget kizáróan az öngyilkos férfi oltotta ki a mórahalmi postásnő életét. Még mindig nem tudták megállapítani a tettes személyazonosságát, de azt már sikerült kizárni, hogy külföldi lett volna. A férfi magyar ruházatot viselt, abból pedig, hogy baseballsapkája egy üllési mezőgazdasági termékekkel foglalkozó cég promóciós ajándéka, a rendőrség azt a következtetést vonta le, hogy a környező tanyavilágban lakhatott. A tettes ruháit és biciklijét közszemlére teszik, és várják a lakosság segítséget.

Ugyancsak hétfőn Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester közleményt adott ki: önkormányzati támogatással mostantól a helyi polgárőrség tagjai kísérik el a tanyavilágba a nyugdíj- és egyéb kifizetési időszakban a mórahalmi postásokat. Az országgyűlési képviselő kijelentette: mindent megtesz azért, hogy a Magyar Posta vezetését arra ösztönözze, a jövőben jelentősen javítson postásai munkakörülményein.

Az előzményekről itt olvashatnak.

A tettes biciklije. Fotó: Rendőrség
A tettes biciklije. Fotó: Rendőrség
A tettes sapkája. Fotó: Rendőrség
A tettes sapkája. Fotó: Rendőrség
A tettes fegyvere. Fotó: Rendőrség
A tettes fegyvere. Fotó: Rendőrség

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. patron 2008. május 22. 11:47
  „Már elnézést kérek, de a targikus hirtelenséggel kifejezés az öngyilkosságot jelöli újságírásban és köznapi beszédben.”
 • 23. Zaphyre 2008. május 21. 10:51
  „Azta neki mennyi okos, Miami helyszínelőkön felnőtt ember van itt :-DDDDDDDDDDDDDDD Menjetek be a rendőröségre ötleteket adni, biztos örülni fognak minden önkéntes rendőrjelöltnek, talán még kitüntetést is kaptok! Javaslom, hogy bízzátok azokra a nyomozást, akik értenek hozzá. Ami nem látszik, nem biztos hogy nincs!!!!”
 • 22. tipp 2008. május 20. 15:08
  „köröztessék a tettes fotóját arad, bihar és temes megyében is. 3 db fizetett hirdetés. www.protv.ro”
 • 21. VV4 2008. május 20. 14:33
  „Felháborító a rendőrség közönye! Mit tesznek meg a személyazonosság megállapításáért?! Semmit... Körbeszaladták a tanyavilágot, "Ismered? Nem? Nem baj." és ennyi... Elég szomorú az, hogy az elkövető képét a rendőrség honlapján is csak az aloldal 12. aloldalán lehet megtalálni...”
 • 20. RTZH 2008. május 20. 13:53
  „A gyilkos (?) arcát lehet látni A www.police.hu
  portálon a friss hírek oldalon 12/1430-as hírek alatt kép is van csatolva”
 • 19. kérdező 2008. május 20. 08:27
  „Felmerül bennem a kérdés: a környező tanyavilág bejárása nyomozókutyával, szagminta alapján sem hozott eredményt?
  Nemzetiségtől függetlenül a kész tények birtokában, szűk körzeten belül ez lenne egy hathatós megoldás annak tisztázására, hogy honnan kerékpározott oda a tett elkövetésének színhelyére ez a bizonyos rabló?”
 • 18. k 2008. május 20. 03:37
  „Nos a fegyvert egy szakértő meg tudja mondani h mivel lett csinálva(hegesztve), ívvel v. gázzal!! Mert ahol csin ott van áram, v. palackok vannak.
  Ha tanyáról származik a biciklin lehet kéne találni homokot, földet, vagy a sapkán vmi hasznos dologot(pölö ez a szálló fehér szösz).
  Meg vhol meg vette azt a rohadt mellényt, inkább az arcát raknátok ki!!”
 • 17. k 2008. május 20. 03:37
  „Nos a fegyvert egy szakértő meg tudja mondani h mivel lett csinálva(hegesztve), ívvel v. gázzal!! Mert ahol csin ott van áram, v. palackok vannak.
  Ha tanyáról származik a biciklin lehet kéne találni homokot, földet, vagy a sapkán vmi hasznos dologot(pölö ez a szálló fehér szösz).
  Meg vhol meg vette azt a rohadt mellényt, inkább az arcát raknátok ki!!”
 • 16. k 2008. május 20. 03:37
  „Nos a fegyvert egy szakértő meg tudja mondani h mivel lett csinálva(hegesztve), ívvel v. gázzal!! Mert ahol csin ott van áram, v. palackok vannak.
  Ha tanyáról származik a biciklin lehet kéne találni homokot, földet, vagy a sapkán vmi hasznos dologot(pölö ez a szálló fehér szösz).
  Meg vhol meg vette azt a rohadt mellényt, inkább az arcát raknátok ki!!”
 • 15. nagypappa 2008. május 20. 03:27
  „Gyászhír
  ,,Lelked, mint a fehér galamb, csendesen messzire szállt. Hiába keresünk, könnyes szemünk, már soha nem talál. De tudjuk, hogy a csillagok közt a legfényesebb Te leszel, utat mutatsz, mert a szívünkben örökké létezel." Megtört szívvel tudatjuk, hogy drága szerettünk,
  TÓTH-GODÓ JÁNOSNÉ BITE ROZÁLIA
  életének 56. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése május 22-én, 16 órakor lesz a Mórahalmi temetőben. Gyászmise 15 órakor. Gyászoló Férje és a család”
 • 14. züllési 2008. május 19. 22:42
  „Franzis!
  Mivel külföldön élsz, látom,hogy nem vagy tisztában azzal, hogy Magyarország lakosságának nagyobb hányada hogyan él.
  Csak családi és ismerősi példát tudok fölhozni.
  A falun és kisebb városokban élő emberek, 50-60 év fölöttieknek fogalmuk sincs,hogy kell bekapcsolni egy számítógépet, nem bíznak a bankokban, a szomszéd nénink is a párnája alatt gyűjti a nyugdíját stb.Akkor érzik biztos helyen a pénzüket,ha kézzel fogható.
  Nem általánosítani akarok.De falun nagyon nagy részben ez így van.Fogalmuk sincs többségének,hogy mit kell a bankban csinálni, vagy hogy működik a bankkártya.
  De ha belegondolok van olyan ismerősöm aki most 31 éves és életében először most lett bankkártyája(és nem buta,vagy ilyesmi,hanem csak az "új"dolgokat nehéz befogadnia.”
 • 13. Franzis 2008. május 19. 21:37
  „Sziasztok, mar hozzaszoltam ehhez az esethez, csak azer mondom megegyszer, mert senki sem mondott meg semmit ra. En Nemetben elek 25 eve, itt nem batja senki a postasokat, mert csak a levelet viszik, meg ujsagokat. Miert ragaszkodik a a Magyar Posta, hogy a postasok vigyek ki a nyugdijakat meg a rengeteg penzt a taskaban?
  At kell utalni a bakszamlara a penzeket, es nem lessz a postasoknak
  semmi baja - nalunk meg nem hallottam, hogy bantotta volna valaki a postast. Rabolnak bankot, meg lopnak is,de a postast nem bantjak, mert a level nem kell senkinek. Ameddig igy lessz Mo-gon, hogy a posta hordja a penzt, addig bistos lessz egy következö szemely, aki mar tervet szö a penzlopasra, akar gyilkossag aran is! Aki meg szegeny, es nincsen bankszamlaja, az a varoshaza kell hogy menjen a penzert, ha segelyt kap! De egyet nem ertek meg, a mai modern bankvilagban, ahol az egesz vilagra at lehet utalni a penzt, miert hordjak Magyarorszagon a postasok a penzt a taskaban a kuncsaftokhoz???????”
 • 12. Org 2008. május 19. 21:05
  „BŰNÖSÖK KÖZT CINKOS, AKI HALLGAT !!!!!!!!! Ezt ne felejtse el, aki tud valamit, de nem szól !”
 • 11. Rozsdás 2008. május 19. 20:20
  „Mórahalmon lakik és nem hiányzik senki a lakók közül?
  Ejnye tán kellemetlen valakiknek a körmére nézni!!!
  Ebben az országban ha pénzed van ma mindent megtehetsz !!!!”
 • 10. VV4 2008. május 19. 18:41
  „Ha az átkozott mórahalmi politikai érdekek megengednék a helyi nagygazdák (és persze Mórakert) rendszeres hatósági ellenőrzését, akkor talán már máshol is tarthatna a nyomozás, ráadásul könnyedén fény derülne arra is, hogy hány román dolgozik feketén magyar munkaruházatban. A rendőrség logikai következtetése kriminalisztikailag alapvetően hibás, még ha lehet igaz is... Isten ments a vádaskodástól, de azért van itt baj!”
 • 9. triatlonos 2008. május 19. 17:59
  „A ruházat alapján valakinek megállapitani a nemzetiségét egy kicsit bizarr. A fegyver és a kerékpár egy müszaki szinvonalat képvisel - nemesen egyszerű - de sajnos közlekedésre és emberélet kioltására alkalmasak. Kipróbálták a fegyvert? Ilyen sapkája lehet akárkinek, sőt munkaruhája is mivel a lakókörzetemben több ezer ember jár a helyi szakképző intézet formaruhájában. Forró nyomon sokkal több infót vártam volna a rendőrségtől, de reméljük, hogy hamarosan tisztázódik az ügy.”
 • 8. márti001 2008. május 19. 17:21
  „züllési!
  Igazad lehet, és mi van akkor, ha az illető feketén dolgozó külföldi volt??? Jóhogy "nem ismeri fel" a cég.”
 • 7. dfgh 2008. május 19. 17:15
  „te jézus! ez a fegyver mint vmi kőkori vmi!! de még le is van festve! sztem ezt nem is az a koma csinálta!!!”
 • 6. züllési 2008. május 19. 17:14
  „Harmadjára...
  Szóval helyesbítem saját magam.
  Tényleg van Agrico, csak Üllésen más a neve.
  Totál felvilágosultam :)”
 • 5. züllési 2008. május 19. 17:12
  „Na mégegyezr, hogy már a sapit is látjuk...
  Szóval Üllésen nem csak Agrona van?
  Agrico-ról még nem hallottam :oS”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kísérő tanárok rizikója

Szeged - Ritkán kirándulnak külföldre a szegedi iskolák tanulói. Az igazgatók ezt nemcsak a szülők… Tovább olvasom