Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Moratórium a Tisza Volánnak

Szerdán este a szegedi Városi Televízió és a Délmagyarország közös tévéműsorában, a Szemköztben Szeri Istvánt, a Tisza Volán Zrt. vezérigazgatóját faggatta Márok Tamás szerkesztő-riporter és Szabó C. Szilárd újságíró a városi buszközlekedésről.
Szeri Istvánt nem lepte meg a szegedi közgyűlés múlt heti döntése, ami szerint továbbra is a Tisza Volán működtetheti a helyi buszközlekedést. Elmondta, cége jelentős árkedvezményt adott a tenderen annak érdekében, hogy mind az öt vonalcsoportot üzemeltethesse. A jövő évi szolgáltatást 2006-os árszinten, 2 milliárd 600 millió forintért vállalták, ami – számításaik szerint – még így is rentábilis lesz, bár Szeri szerint az üzemanyagár óriási kockázati tényezőt jelent.

A Tisza Volán vállalta továbbá, hogy 2009. december 31-éig járműparkja átlagéletkorát tíz év alá csökkenti, és az alacsony padlójú buszok számát negyvenötre növeli, amelyből 2007. január 1-jéig huszonhetet állít rendszerbe. Jelenleg 16 alacsonypadlós autóbusza van a Tisza Volánnak. A vezérigazgató elmondta: az idő rövidsége miatt moratóriumot kaptak. E szerint legkésőbb 2007. március 31-éig be kell szerezniük közbeszerzési eljáráson 11 alacsonypadlós autóbuszt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Borfesztivál: Sokan a száraz homoki borokra esküsznek

A homoki borok kedvelője Király Levente szegedi színművész, Lukács János megyei rendőrfőkapitány és… Tovább olvasom