Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Mosoly, könny és bátorszék

Szerencsére most nem volt a tavalyihoz hasonló tömeg első szegedi babafotózásunkon: a jó szervezésnek köszönhetően mindenki várakozási idő nélkül fényképezőgépeink elé kerülhetett. Tegnap 129 csöppséget örökítettek meg kollégáink az ifjúsági házban, ahol ma és holnap még várjuk azokat, akik részt vennének Az év babája 2006 versenyben.
Ki lesz Az év babája? Családi fotó a szegedi első napi fényképezkedésről. Fotó: Karnok Csaba
Úgy tűnik, idei babafotózásunkon sikerült elkerülni, amitől a legjobban tartottunk: a tavalyihoz hasonló tömegjeleneteket. Mint arra talán többen emlékeznek, egy évvel ezelőtt Szegeden, az első fotózási napon már órákkal a meghirdetett időpont előtt rengetegen gyűltek össze az ifjúsági házban, így a szülők és a pici gyerekek kénytelenek voltak meglehetősen sokat várni, mire kollégáink fényképezőgépei elé kerültek. A tapasztalatokból okulva idén a megyeszékhelyen eggyel több fotózási napot hirdettünk meg, és órákkal meghosszabbítottuk azt az időszakot, amíg várjuk a csöppségeket. A változtatás pedig meghozta az eredményt: tegnap mindenki várakozási idő nélkül, egyből sorra került.

A fotózásra délelőtt 11-től délután 5-ig folyamatosan érkeztek a gyerekek és szüleik: az első napon 129 babát örökítettünk meg. Volt ideje mindenkinek alaposan felkészülni a „nagy eseményre", hiszen nem toporgott a türelmetlen tömeg egyetlen gyerek háta mögött sem. Volt, aki a fésülködéssel töltött hosszabb időt – mivel a szépen elrendezett tincsek egyetlen gyermeki kézmozdulatnak köszönhetően újra szanaszét álltak –, más a meggyőzéssel. Utóbbira sok esetben volt szükségük a szülőknek, az otthon mindig mosolygós kicsikből ugyanis szempillantás alatt vált rémült, sírós gyerek.

A fotózás folytatódik

Szegeden még ma és holnap 11 és 17 óra között várjuk fotózásra a csöppségeket, de csütörtökön már Vásárhelyen is fényképezkedés lesz, aztán megyünk tovább a többi városba. Az év babája verseny abszolút győztese az Apátfalvi Takarékszövetkezet százezer forintos takarékbetétkönyvét nyeri majd meg, a három korcsoport első három helyezettje pedig egy-egy PegPerego akkumulátoros kismotort vihet haza.

– Tavaly még akkorákat nevettél – törölgette egy kislány könnyeit elkeseredve édesanyja. Miután gyermeke egy idő után falakat rengető hangerővel sírt, hamarosan kénytelen volt belátni: idén nem vesznek részt Az év babája versenyben. Ám nem mindenki adta fel ilyen könnyen. Trájer Lászlóné például több mint egy órán keresztül puhította kislányát, aki sokáig még a kérdésről sem volt hajlandó tudomást venni: miért nem akar a fényképezőgép elé ülni? Boglárka nevetve labdázott a színpadon, de amint a babzsákok közelébe került, legörbült a szája. A kislányt még telefonon is bátorította egy családtag – hiába. S hogy végül minek volt köszönhető a siker? Egy apró, fából faragott, négylábú széknek, amire végül hajlandó volt leülni, sőt kicsit még mosolyogni is.

A „bátorszék" egyébként nem csak neki adott erőt: közvetlenül utána a másik kislány is fotóskollégáink elé merészkedett, aki szintén már hosszú ideje sírva tiltakozott. Tielesch Ági is csak a kis ülőalkalmatosság kedvéért engedte el pár percre anyukája lábát, amibe egészen addig görcsösen csimpaszkodott. Persze nemcsak küzdelmek, de apró sikerek is akadtak szép számmal. Szél Alexandra például tavalyi babaalbumunk címlapjára is kikerült keservesen sírós képével. Idén már komplett szórakoztató stábbal jött a fotózásra, a siker pedig nem is maradt el: a nagypapának, a nagymamának és az édesanyának idén együttes erővel sikerült elérniük, hogy kollégáink egy szép mosolyt örökíthessenek meg tőle.

Akárhogy is, előbb-utóbb mindenkiről elkészült a hőn áhított kép, a családok pedig egy szép élménnyel hagyták el az ifjúsági házat. Sokan saját fényképeket is készítettek, így már a Délmagyarország és a Délvilág babaalbumának december 6-i megjelenése előtt is lesz mit eltenniük a családi archívum számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varasdi Gyula az Exover tartozásáról

Varasdi Gyula megkereste szerkesztőségünket, hogy elmondja: semmi köze a szegedi Exover Kft.-hez,… Tovább olvasom