Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Most a kutyát szúrta le, máskor a házat gyújtotta fel

Szeged - Leszúrta a család kutyáját hétfőn hajnalban egy szegedi férfi, aki egyszer már a szülei házát is felgyújtotta. A harmincas fiatalember skizofrén. A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz.
Leszúrta a család németjuhász kutyáját egy szegedi férfi hétfőn hajnalban. A rendőrséget a férfi édesanyja értesítette, aki arra ébredt: fia a szobájában áll késsel a kezében. Bár őt és férjét nem fenyegette, az asszonynak volt oka a félelemre, a fiú ugyanis korábban egy vita után felgyújtotta a házat. Az épület nem lángolt, de az egyik szoba kiégett. Úgy tudjuk, a harmincas éveinek elején járó fiatalember skizofréniában szenved.

A család nem nyilatkozott a történtekről, de információink szerint a férfit régóta gyógykezelték. Az állapota változó volt, évekig egészségesnek tűnt, aztán megint ráijesztett a vele élőkre. Egy hosszabb „tiszta" periódusában ismerte meg élettársát, akitől gyermeke született.

Az utcában mindenki tudta, hogy a férfi beteg, a szomszédok együtt éreznek a családdal.

A szomszédok együtt éreznek a családdal.
Fotó: Schmidt Andrea

Egyelőre nem tudni, hogy hétfőn mi ingerelte fel annyira a szegedi férfit, hogy végezzen a kutyával. A rendőrség állatkínzás miatt indított nyomozást. Tudomásunk szerint a fiatalembert jelenleg pszichiátrián kezelik.

Beszámítható?

A Delmagyar.hu-nak dr. Boncz István, az SZTE ÁOK Pszichiátriai Klinika egyetemi docense korábban úgy nyilatkozott: ha valaki bűncselekményt követett el, valamint kezdeményezik elmeszakértői vizsgálatát, akkor beszámíthatóságáról két elmeszakértő dönt. Ha megállapítják, hogy az illető nem volt cselekedetének tudatában, akkor a bíróság a fővárosi Igazságügyi Megfigyelő-és Elmegyógyító Intézetbe szállíttatja az illetőt.

Olvasóink írták

  • 3. Nudli 2008. március 18. 22:16
    „Azért nagyszerű érzés tudni, hogy ilyen emberek járkálnak szabadon!”
  • 2. kötekedő 2008. március 18. 20:54
    „Valóban! Majd megint csak akkor eszmél a nép, mikor újabb , a Balástyaira hasonlító eset következik be. Egy napon kiengedik és ha nem vigyázunk valakit agyon üt ez is egy gereblyével. Az orvosok, akik vállalják a felelősséget a gyógykezelésért büntethetőek ha hibáznak.Szerintem az is hiba, ha valakit gyógyultnak ítélnek és mégsem az.Ilyenkor őket kellene a vádlottak padjára ültetni. Talán meggondolnák mégegyszer kit engednekki és kit nem.”
  • 1. VCrash 2008. március 18. 19:02
    „Nem büntethető! Akár állatot ölt meg, akár embert fog megölni. De megfogják várni, hogy tragédia következzen be, hogy megöljön valakit, mert csak akkor fogják ´bezárni´, ... ..addig nem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a Dugonics téri zenélő szökőkutat Szegeden

Szeged - Nem szökik a víz május 1-jétől a Dugonics téri zenélő szökőkútból – mától javítják. Tovább olvasom