Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Mozdulatlan a nagyállomás mozgólépcsője

Még mindig nem működik a szegedi vasútállomáson a mozgólépcső – a bőröndöket továbbra is a megszokott úton kell felcipelni a peronra. A MÁV a hónap végére ígéri az üzembe helyezést.
Több mint három hónapja már, hogy a felújított szegedi nagyállomást átadták. A rekonstrukció része volt egy mozgólépcső beépítése is. A protokolláris ünnepségen a mozgólépcső működött, de ahogy az előkelőségek elhagyták az állomást, a lépcső megállt. Azóta nem is mozdult meg. A nagy bőröndökkel érkezők motyóikat továbbra is ugyanúgy cipelik le és fel, mint korábban. Végig lehet gyalogolni az álló lépcsőn – többen, akik rálépnek, abban reménykednek, hogy automatikusan elindul. Az utasok egy ideig árván várnak, majd lépnek. A lépcső, ha mozogna, a peronról szinte az Indóház téri villamosmegállóig szállítaná az utasokat.

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője elmondta: a vidék egyetlen, vasútállomáson elhelyezett mozgólépcsője a hónap végén üzemelni fog.
– A hatósági engedélyekre várunk – jegyezte meg a szóvivő. Hozzátette: a kérelmeket még tavaly eljuttatta a vasúttársaság a hatóságokhoz, de az engedélyeket ez idáig nem kapta meg. A jövő héten várható a megérkezésük.

A szegedi nagyállomás két éve kezdődött rekonstrukciója 1 milliárd 168 millió forintba került. Az eredeti, klasszicizáló stílusban felújított, két éve műemlékké nyilvánított épület központi részét egy éve adták át. A négy és félezer négyzetméteres épület második üteme tavaly, nem sokkal karácsony előtt készült el. A kivitelezés fővállalkozója az a szegedi Délépítő Zrt. volt, amely időközben becsődölt, és félbehagyta a szegedi Vedres szakközépiskola hatszázmillió forintos felújítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikulás-csomag márciusban

Bár szeretjük így gondolni, mégsem a parkolóőrök hangulatának függvénye, hogy telepakolják-e… Tovább olvasom