Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Mozdulatlan mozgólépcső, nem létező bankautomata

A 168 millió forintból felújított szegedi nagyállomáson még mindig vannak hiányosságok. A mozgólépcső továbbra sem üzemel, a bankautomatának pedig egyelőre csak a helye van meg.
A szegedi nagyállomás impozáns épületében bankautomatát kerestünk. A kirakott tájékoztató táblák szerint van, utóbb azonban rá kellett jönnünk: egyelőre csak a helyét alakították ki. A táblákat követve az első szinten balra fordulunk: itt van az a „lyuk", ahová majdan a pénzkiadó terminált elhelyezik. Egyelőre csak egy kábel tekereg a földön, odébb meg csodál
kozó utasok szorongatják bankkártyáikat.

– Másodszor járok így – mondta mérgesen a Budapestről érkező Kardos Éva. – Úgy emlékeztem, itt tudok kivenni pénzt, de az automata sehol. Érdemes lett volna a felújítás után elhelyezni ide egyet, mert az információs táblák félrevezetik az utast.

Érdeklődtünk a vasúttársaságnál, miért nincs bankautomata a nagyállomáson. Kaposvári Péter, a MÁV Zrt. szegedi területi igazgatóságának vezetője azt mondta: automatát a bankok érdeklődésének hiányában nem tudtak kihelyezni. Megkerestek több pénzintézetet, de egyik sem vállalkozott arra, hogy automatát telepít a vasútállomásra.

Az épületben van még egy sok bosszúságot okozó berendezés: a mozgólépcső. Bár egy hónappal ezelőtt Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője azt nyilatkozta lapunknak: március végéig beüzemelik a berendezést, mind ez ideig ez nem történt meg. Pedig nagy szükség lenne rá, mondják az utasok. A nagyobb csomagokkal érkezők és az idősebbek reménykedve lépnek rá, hátha elindul, s nem kell a táskákat a lépcsőn lecipelni. A berendezés azonban meg sem moccan, pedig egy idős asszony még toppant is a lábával, hogy ösztökélje.

– Egy szenzort kellett még beépíteni a mozgólépcsőbe, ami az automatikát irányítja majd – mondta Kaposvári Péter. – Reményeink szerint két hét múlva beindul a mozgólépcső, amit majd felfelé és lefelé is lehet használni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincmillió alatt nem költöznek a Gyimesi utcaiak

Hat ingatlan tizenhat tulajdonosával kell megegyeznie nyár végéig a városnak az újszegedi Gyimesi… Tovább olvasom