Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Mozgássérültek hete zárul Szegeden

Ezekben a napokban zajlottak a harmadik alkalommal megrendezett mozgássérültek hetének programjai Szegeden. A nemzetközi rendezvény résztvevői sportoltak, pihentek, és kulturális műsorral is készültek.
Verseny háromkerekűn – handcycle futam Fotó: Miskolczi Róbert
Csütörtökön kezdődött és ma ér véget a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete által szervezett III. Nemzetközi Fogyatékosok Hete. Az SZVSE-pályán a háromkerekű handcycle hajtói versenyeztek, szombaton a kerekes székesek ügyességi versenyét rendezték, vasárnap kulturális seregszemle volt a Széchenyi téren, ma pedig a 200 résztvevő Sziksósfürdőn piheni ki a viadal fáradalmait.

– Harmadik alkalommal rendeztük meg a fogyatékosok hetét, de tizedik alkalommal a kerekes székesek ügyességi versenyét, tehát idén jubilálunk is – mondta Fekete Albertné, az egyesület elnöke. Kifejtette: a rehabilitációra, a mozgásra, az erőfeszítésre szükség van. Az évente megrendezett összejöveteleken le tudják mérni, mennyit fejlődött vagy éppen gyengült egy-egy résztvevő erőnléte. Ezenkívül lehetőség van arra, hogy a határon túli magyarok és az itt élők kapcsolatot tarthassanak. Szegedre idén Erdélyből, a Vajdaságból, Ukrajnából, Ausztriából és Németországból érkeztek versenyzők, érdeklődők. A versenyek első hat helyezettje ajándékokat kapott, díjazták a legjobb társadalmi munkást is, és átadták a Hidas Sándor-emlékkupát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A meggondolatlan megrendelő duplán fizet

Apróhirdetésekben, szórólapo- kon, név nélkül, pusztán egy mobiltelefonszámmal hirdetik magukat… Tovább olvasom