Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

MSZP-jelöltek – aki megy, aki jön

Csongrád megye - Nagy meglepetést nem okozott az MSZP egyéni és megyei listája, az erős emberek jó helyen szerepelnek. Eltűnnek viszont néhányan a régiek közül, és vannak új arcok is.
Szombaton ismertette megyei listáját és nevezte meg a hét egyéni körzetben induló képviselőjelöltjét a Magyar Szocialista Párt. A névsort hétfői számunkban közöltük. Nagy meglepetést nem okozott a bejelentés, Ujhelyi Istvánt országos listára javasolták, Botka László a megyei listát vezeti. Mindketten indulnak egyéniben is. Újdonság, hogy a régiek közül háttérbe szorul Géczi József, Szirbik Imre – mindketten saját kérésre. Új induló egyéniben Kozma József. Móra József és Csengeri István először száll harcba parlamenti mandátumért.

Géczi József 1991-ben lett országgyűlési képviselő, országos listáról hívták be, megürült helyre. 1994-ben egyéni jelöltként szerzett mandátumot, 98-ban országos listáról, 2002-ben és 2006-ban megyei területi listáról. Egyéniben háromszor indult a kettes választókerületben. – Kétszer kikaptam, egyszer nyertem, nem okos dolog egyéniben újra indulni – fogalmazott. A megyei listán 2006-ban negyedik volt, most tizennyolcadik. Ő maga kérte, hogy ezúttal ne húzó-, hanem „tolóemberként" tegyék a listára.

A szentesi parlamenti mandátumért Móra József száll ringbe. Fotók: Tésik Attila
A szentesi parlamenti mandátumért Móra József száll ringbe. Fotók: Tésik Attila

A kettes körzetben legutóbb közös MSZP–SZDSZ-jelöltként Sándor Klára indult, és nyert. Most – egyéniben először – Kozma József méretteti meg magát. A képviselő 2002-ben és 2006-ban is megyei listáról jutott az országgyűlésbe. Azt mondta, pártja olyan embert akart, akinek nemcsak önkormányzati, de parlamenti tapasztalata is van, valamint külpolitikában, elsősorban „szomszédságpolitikában" is jártas.

Nem indul a következő parlamenti választásokon Szirbik Imre, Szentes szocialista polgármestere, országgyűlési képviselője. Polgármesternek ismét jelölteti majd magát. A szentesi parlamenti mandátumért Móra Józsefet indítja a párt. Móra kifejtette: azért vállalta a jelölést, mert szerinte olyan embernek kell indulnia a választáson, aki ismert a választókörzetben. Ő 1994 óta tagja a helyi képviselő-testületnek. – Szirbik Imrével nagyon régóta ismerjük egymást, és úgy gondoltuk, hogy továbbra is együtt tudunk majd dolgozni – mondta. A szentesi szocialistákhoz közel álló forrásokból úgy értesültünk, nem ő volt az egyetlen, akit a szocialisták jelölni akartak, ám a többiek elhárították a felkérést.

Vásárhelyen a közéletben ismeretlen Csengeri István méreti meg magát.
Vásárhelyen a közéletben ismeretlen Csengeri István méreti meg magát. Fotó: Tésik Attila

A közéletben eddig teljesen ismeretlen Csengeri István sportmenedzser indul a vásárhelyi mandátumáért. A 29 éves fiatalember 2001 óta az MSZP tagja, 2001 és 2006 között a párt ifjúsági és sportbizottsága tagjaként dolgozott.

– Azért fogadtam el a felkérést, mert szeretném megerősíteni a helyi baloldalt, és elérni, hogy új lendületet kapjon a párt Vásárhelyen. A nyugodt politizálást fogom majd képviselni a várhatóan feszült kampányidőszakban is – mondta. Támogatja jelölését Bacsa Pál is, aki 1998-ban és 2006-ban is sikertelenül indult az országgyűlési mandátumért. – Nem lett volna szerencsés, ha ismét én indulok. Jó választásnak tartom Csengeri Istvánt – mondta.

Fidesz-jelöltek: hivatalosan 1 hónap múlva

Egy hónap múlva lép a nyilvánosság elé a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Csongrád megyei képviselőjelöltjeivel – felelte kérdésünkre Kerényi János, a párt régiós igazgatója. A tisztségviselő azt mondta, a legtöbb körzetben már kiválasztották a megfelelő embert, egy helyen még nem született végleges döntés. A jelölteket Orbán Viktor elnök hallgatja meg az elnökség jelenlétében. Várható, hogy egy hónappal az után, hogy bemutatja képviselőjelöltjeit, a Fidesz-MPSZ megnevezi szegedi polgármesterjelöltjét is. 

Olvasóink írták

 • 6. SSO 2010. február 10. 20:25
  „FIZETETT POLITIKAI HIRDETÉSÉT LÁTHATJUK A <moderálva> DÉLMAGYARNAK...”
 • 5. barkzso 2009. szeptember 30. 20:58
  „rozator is jelölt lesz: msz(m)p bolondja címet szánják neki. vagy ha így jobban érti: maszoppppp ;)”
 • 4. rozator 2009. szeptember 30. 19:48
  „A fityesz meg egy hónap mulva! Majd ha a kiskirály végzett a pénzbegyüjtéssel! (egy jelölés:10 milla előre)”
 • 3. dodó 2009. szeptember 30. 12:42
  „"...háttérbe szorul Géczi József, Szirbik Imre - mindketten saját kérésre..."
  HA-HA- HA! Majdnem olyan, mint a megromlott egészség, vagy a a családi probléma!”
 • 2. madártej 2009. szeptember 30. 12:37
  „Hűű, de jó arc ez a Móra! Illik oda a többi bűnöző közé, mint a Hunvald, Cusi meg a Kabai Karcsi bácsi...”
 • 1. IVY 2009. szeptember 30. 11:09
  „Cs.István nem kap tisztességes munkát, hogy ide alacsonyodott....?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A TISZK nem csak Szegedet fejleszti

Szeged - Tévedés azt hinni, hogy a TISZK azért jött létre, hogy idővel Szegedre csempéssze át minden… Tovább olvasom