Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

MSZP-kongresszus – Ujhelyi érdekelt

Gyurcsány Ferencet várhatóan elnökké, Ujhelyi Istvánt valószínűleg újra alelnökké választják a szocialista párt tisztújító kongresszusán.
Ma és holnap a Magyar Szocialista Párt Budapesten tisztújító kongresszust tart, melyen várhatóan elnökké választják Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. A Csongrád megyei szocialista politikusok közül csak Ujhelyi István államtitkár érdekelt, őt bizonyára újra a párt alelnökének választják. Botka László, Szirbik Imre, Bedő Tamás, Buzás Péter polgármesterek, Kozma József, a megyei közgyűlés MSZP–SZDSZ- frakciójának vezetője és Géczi József országgyűlési képviselő nem aspiráltak egyetlen tisztségre sem.

Ujhelyi egyébként elnöki, elnökhelyettesi és alelnöki jelölést is kapott. – Elég felelősség Szeged képviselete az országgyűlésben és az államtitkári feladat. Nem tartottam időszerűnek, hogy ezen megtisztelő felkéréseket elfogadjam – beszélt Ujhelyi István az elnöki és elnökhelyettesi pozíciókról. Hozzátette: a bizalom jele, hogy valószínűleg alelnöke marad az MSZP-nek. Ez továbbra is lehetőséget nyújt arra, hogy Botka Lászlóval együttműködve Szeged érdekét a nagypolitikában képviselje. Az, hogy a párt legszűkebb vezetői testületébe tartozik, állandó érdekérvényesítési lehetőséget jelent például a Csongrád megyei és szegedi fejlesztési ügyekben is. Ujhelyi szerint azonban mégsem egyszerűen arról van szó, hogy minden marad a régiben, hiszen „az újraválasztás tovább erősíti az embert."

Botka László utoljára 2002-ben mérettette meg magát az országos választmányi elnöki címért, azóta nem indult párttisztségért. – Országgyűlési képviselő vagyok és egy nagyváros polgármestere. Azt gondolom, hogy kellő súllyal rendelkezem a szocialista párton belül, ehhez nem kell további tisztség. Számomra egyébként is Szeged a legfontosabb.

A ma kezdődő kétnapos kongresszuson a szocialisták az elnököt, a két elnökhelyettest, a három alelnököt és a tizenöt tagú elnökséget választják meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Séta a zenélőóra bábuihoz

A szegedi Dóm téren látható zenélőóra bábuit az 1959-es felújításkor a szegedi Csúri Imréné Hódi… Tovább olvasom