Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

MSZP: kompromisszumot kötöttek a fiatalok és a régiek

Szeged - Nincs vége az MSZP-n belüli egyeztetésnek, de pénteken este a megyei elnökök és az országos elnökség tanácskozásán közeledett a fiatalok és a régiek álláspontja.
Információink szerint a szocialisták több forgatókönyvet dolgoztak ki. A megyei elnökök most haza viszik és a tagsággal megvitatják ezeket. Jövő héten pedig újra tárgyalnak. Ha a pénteki megbeszélésen a résztvevők által legideálisabb, kompromisszumos megoldásnak tartott variáció tetszik a tagságnak, akkor nem lesz bizalmi szavazás a július 4-i kongresszuson.

Ebben a forgatókönyvben többek között az szerepel, hogy kibővítik az Országos Választási Bizottságot (OVB) a fiatalok képviselőivel. Ez azért jelentős, mert az OVB fogja irányítani az MSZP-t az országgyűlési választásokig. A tervek szerint a kibővített OVB tagjai nem indulnak tisztségviselőnek az őszre tervezett tisztújításon – de elnökségi tagnak ha akarnak, indulhatnak.

Nem maradna tehát elvileg tisztségviselő többek között Ujhelyi István, Mesterházy Attila, Lamperth Mónika, Kiss Péter, Szekeres Imre, Lendvai Ildikó. A dolog egyébként önkéntes, de azért logikus, mert így lehetne bizonyítani és garantálni, hogy a pártnak annyira szükséges arculatváltás nem személyi helyezkedés.

Olvasóink írták

 • 11. klj_54 2009. június 28. 06:46
  „3. hozzászólás comet 2009.06.26. 23:28
  <moderálva>
  Dilettantizmusod ne projektáld az általad utált politikusokra, ha lehet.
  Bajnai ha feljelent nem gond?
  Egyszerűen nem értem, hogy aki már tud írni - olvasni, honnan veszi a bátorságot, hogy sületlen baromságokat tegyen közzé? Ez nem csak rád, hanem az egész magyar médiára értendő!”
 • 10. achilleus 2009. június 27. 15:50
  „Szerintem ez a nap /a hét, az elmúlt 4 év/ mondása /Ide is passzol!/:
  "... némelyik képviselő számára öngyilkossági kísérlettel érne fel, ha az egója tornyából leugrana az IQ-ja szakadékába. " Rá lehet keresni: K, hol, mikor, milyen alkalomból mondta (ma)!”
 • 9. maci52 2009. június 27. 10:38
  „Nagyon helyes amit ezek a fiatalok akarnak,csak egy a baj,nem CSÍKOS öltözetben tárgyalnak a nagy öregekkel a Csillag ebédlőjében.Ujhelyi örüljön ha tisztára mossa magát a Zcushlág-ügyből,elviszik helyette a balhét.”
 • 8. achilleus 2009. június 27. 10:22
  „3. hozzászólás comet 2009.06.26. 23:28
  Comet! A Fidesz honlapon ez a heti "mottó": ;o)
  "A Gyurcsány-korszak céljaiban, baloldali értékeiben vállalható volt."
  Botka László, 2009. június 24."”
 • 7. Mathiasking 2009. június 27. 10:12
  „A lényeg: A hatalom megtartása, bármi áron!”
 • 6. Power 2009. június 27. 09:38
  „Kössenek kompromisszumot a választópolgárokkal és legyenek végre előrehozott parlamenti választások.”
 • 5. gardista33 2009. június 27. 06:21
  „mi lenne ? 4 % a parlamenti választáson! :)))))))))”
 • 4. trainman 2009. június 26. 23:56
  „Újult erővel! Mert minket irigyel Európa! Igen! Megcsináltuk! Mi lesz még itt?”
 • 3. comet 2009. június 26. 23:28
  „Az MSZP először is nem baloldali párt, mert pont a baloldali értékekekt tette tönkre.
  Az MSZP minden szempontból egy hatalmas átvágás. Most hogy nyílvánvalóvá vált kártékonyságuk, dilettantizmusuk és kapzsiságuk, a Fleto által sterilizált böszme had már csak az időhúzásra játszik, bárkit raknak is föléjük.A beismerten szélhámos Gyurcsányt, egy hasonló kaliberű gazember követte a miniszterelnöki székben, és a magát baloldalinak tituláló MSZP vezetést egyáltalán nem zavarta, hogy a többszáz ember törvénytelen tönkretételéből meggazdagodot Bajnai Gordon és az országot tönkretevő Gyurcsány Ferenc frissensült milliárdosokkal átszellemülten énekeljék "fel fel ti rabjai a földnek ..."
  Ezt a güggyentekre épülő rablóbandát el kell takarítani, ezeken nincs mit javítani, az MSZP-nek vége, nem szabad engedni, hogy az országot egy ilyen dilinyós társaság magával rántsa a semmibe.
  Ha fiatalok ezt látják, akkor újra kezdik építeni a baloldalt, valódi baloldali elvekkel a közösségi érdekek szem előtt tartásával. Ha nem, akkor semmivel sem különbek tanító mestereiknél.”
 • 2. maradando 2009. június 26. 23:11
  „Az eszmei károkozás nagyobb volt mint az anyagi .Morálisan ott tartunk mint 20-éve a rendszerváltás előtt! Van egy egyetemi korú nemzedék aki egy felemás katyvaszban nőtt fel. Nem szocializmus sem kapitalizmus ,hanem egy hasznavehetettlen .z@r áll liberalzimusban.Ami nem vitt előre ,de arra jó,hogy porondon maradjanak. :(((”
 • 1. igazságkereső 2009. június 26. 21:39
  „Arra azért befizetek, amikor Lendvai "Harmatos "Ildikó, Kiss "Döbrögi" Péter és igen tisztelt tsai végleg kivonulnak abból a politikából,amit sikerrel tettek tönkre az elmúlt 7 év alatt. A megtömött poggyászt, a
  7 év összegyűjtött termését távozáskor kéretik hátrahagyni, hátha a tönkretett családoknak még lehet belőle osztani valamit!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen parkolhat, a járdán is

Szeged - Több mindent szabad annak, aki mozgáskorlátozott-kártyával autózik, mint annak, aki… Tovább olvasom