Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

MSZP, SZDSZ – közös jelöltek Szegeden

Közös jelölteket indít Szeged három választókörzetében az MSZP és az SZDSZ a tavaszi országgyűlési választásokon. Az erről szóló megállapodást tegnap írták alá a két párt városi elnökei – Kozma József, Nagy Sándor –, illetve a jelöltek. Három városban valósul meg ilyen együttműködés, Szeged mellett Szombathelyen és Kecskeméten.
Újhelyi István, Sándor Klára és Botka László. Ők az MSZP és az SZDSZ közös jelöltjei az országgyűlési választásokon a szegedi választókörzetekben. Fotó: Karnok Csaba
Az egyes számú egyéni választókerületben Újhelyi István, az MSZP alelnöke, a kettesben Sándor Klára, a liberális párt ügyvivője, a hármasban Botka László szegedi polgármester a közös jelölt. Újhelyi István úgy fogalmazott, a kampányra csak szabadidejükben lesz idő, hiszen a városvezetésnek a város napi dolgait, a kormányzati politikusoknak pedig az országos feladatokat el kell látni.

Sándor Klára kifejtette: a közös jelölés előnyös a város és a pártok szempontjából is, mert garantálja, hogy a koalíció a kampány ideje alatt is biztonsággal vezeti Szegedet, valamint azt, hogy az együttműködés a választások után is folytatódik.

– Szeged az egyetlen nagyváros Magyarországon, ahol eddig minden választás váltást hozott. Abban bízom, hogy ez az együttműködés megteremti a politikai feltételeit annak, hogy végre Szeged is be tudja fejezni az elkezdett munkát – mondta Botka László. A polgármester hangsúlyozta a helyi politika autonómiájának fontosságát. Az ország akkor tud jól működni, a pártok akkor tudnak jól szolgálni – fogalmazott –, ha a helyi politikusok a város érdekeinek megfelelően hozhatják meg döntéseiket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénztárgépek rohama

Sok üzlet nem merte használni pénztárgépét, amíg nem állították át rajta a 25 százalékos áfát 20-ra.… Tovább olvasom