Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Műhaj és dudadömping

Szeged– Hahó, gyertek, nézzetek körül! Válaszd ki, hogy mi leszel szilveszterkor! De ne olyan távolról! – ezekkel a szavakkal csalogat kicsiket és nagyokat bódéjához a szegedi Dugonics tér legvidámabb szilveszteri kellékeket kínáló árusa.
Felhívás keringőre – gondolják a legkisebbek, akik szüleiket máris a különböző méretű dudák és legváltozatosabb színű műhajak birodalmába húzzák. A pénztárcák önkéntelenül is kinyílnak: a csillogó gyerekszempároknak az óév utolsó napján is lehetetlen ellentmondani.

Több nő vásárol, mint férfi – halljuk az árustól. Ám ha a fiúk belendülnek, a legextravagánsabbat keresik. Ilyen a neonszínű vagy rikító kék műhaj, amely az egyik legnépszerűbb szilveszteri particucc az idén.

A trombita elengedhetetlen kelléke az év végi mulatságnak. Minél hangosabb, annál jobb. Fotó: Karnok Csaba
A trombita elengedhetetlen kelléke az év végi mulatságnak. Minél hangosabb, annál jobb.
Fotó: Karnok Csaba

A férfiak a gyors döntések, míg a lányok a kemény hideg ellenére is a megfontoltság hívei. Amíg a szilveszterre jelmezt kereső Judit a lila, a piros, majd a rikító rózsaszín műhajakat is felpróbálta, hogy végül a királykéknél kössön ki, addig barátja egy másodperc alatt döntött egy mindenféle színű punk taréj mellett.

Dudákból már most Tiszát lehet rekeszteni – hangjuk az egész Dugonics teret betöltötte, és az igazi rohamra még csak a mai napon számítanak az árusok. Sok kisfiú és kislány a leghosszabb trombitákat választotta magának, amelyek még náluk is magasabbak voltak. Jól fogynak a kabalák is: boldog új évet! – áll mindegyiken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyv az Árpád-házi rézpénzekről

Szeged - A XII. századi magyar rézpénzek címmel írt monográfiát a Móra-múzeum numizmatikusa,… Tovább olvasom