Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Muki-per: hétfőn dől el a folytatás

A korábbi tervekkel ellentétben egyelőre csak az biztos, hogy a Csongrád Megyei Bíróságon július 9-én tárgyalást tartanak a Pénzes Henrietta ellen elkövetett bűncselekmények miatt indított büntetőperben – tájékoztatta lapunkat Cseh Attila.
A megyei bíróság elnökhelyettese megjegyezte, egy szakvélemény, egy megkeresésre adandó válasz és egy tanú vallomására van még szükség ahhoz, hogy az ügy ítélettel befejezhető legyen. Csak hétfőn derül ki, hogy mindegyik rendelkezésre áll-e, ettől függ, hogy július 10-én a bíróság tud-e tárgyalást tartani az ügyben. Ugyanezen bizonyítási eszközök rendelkezésre állásától, vagy hiányától függ az is, hogy az előzetes tárgyalási rendnek megfelelően, július 16-án, hétfőn a bíróság tud-e ítéletet hirdetni – tette hozzá a szóvivő.

A bíróság korábbi tájékoztatása szerint a büntetőper július 9-én, majd 10-én és 16-án folytatódott volna.

Cseh Attila kitért arra is, hogy tegnap „Muki egyedül marad a vádlottak padján" című írásunk félreértésre adhat okot, annak a látszatát keltheti, hogy a bíróság az ítélethozatalt megelőzően foglal állást az ügyben, azaz prejudikál. Ez a megállapítás természetesen az ítélethozatalt megelőzően minden alapot nélkülöz – hangsúlyozta az elnökhelyettes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rejtett szépségek kiállítás legkalandosabb sorsú képe

A Monarchia miniszterelnökének, Andrássy Gyulának a feleségéről a korszak legnevesebb német művésze… Tovább olvasom