Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Muki egyedül marad a vádlottak padján

Hétfőn folytatódik, egy héttel később pedig már ítéletet is hirdetnek az utóbbi évek egyik legszörnyűbb magyar büntetőügyében. A bíróság egyetért a főügyészséggel abban, hogy Kurai András gyújtotta fel Pénzes Henriettát.
A Csongrád Megyei Bíróságon szakértők meghallgatásával hétfőn és kedden folytatódik az úgynevezett magyarcsanádi ügy tárgyalása.
Mint azt korábban már többször is megírtuk, a Csongrád Megyei Főügyészség szerint az egyébként még most is csak 16 éves makói Kurai András tavaly július 20-án Makó mellett leütötte, megkötözte, megerőszakolta, benzinnel lelocsolta és felgyújtotta a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henriettát. A lány három héttel később belehalt súlyos, életveszélyes sérüléseibe. A vádat képviselő főügyész, Lőrinczy György aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, erőszakos közösüléssel és kifosztással vádolja a környezetében Mukinak nevezett fiút.

Hivatalos helyen megerősített információink szerint a főügyészség továbbra is egyedül Kurai Andrást vádolja a közvéleményt tavaly hetekig sokkoló bűncselekmény elkövetésével. Más elkövető nem is merült fel. Úgy tudjuk, a bíróság ebben egyetért a főügyészséggel. Joó Attila tanácsvezető bíró július 16-án hirdet ítéletet.

Jogi szakértők szerint – talán egy kivételével – valamennyi vádpontban elmarasztalják Kurai Andrást, csak a kifosztást nem sikerült közvetlen bizonyítékokkal alátámasztani, mivel a lány mobiltelefonja és ékszerei nem kerültek elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőlőlugas az ásotthalmi Champs-Elysées-n

Egy körúton ritkán pöfög csotrogány, ketyeró, csettegő – ennyi néven nevezik a környéken az… Tovább olvasom