Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Működik a gas.hu

Szeged - Ahogy ígérte, üzembe helyezte honlapját az Első Magyar Földgáz-, Energiakereskedelmi és Szolgáltató (Emfesz) Kft. A gas.hu-n tegnap már regisztrálhatta magát az a gázfogyasztó, aki az ígért 8 százalékkal alacsonyabb, jelenlegi árakon számolva köbméterenként 94 forintért szeretné a jövőben megvásárolni háztartása számára a földgázt.
Mint ismeretes, a 2007 júliusa óta szabad a gázpiac, vagyis a fogyasztó már azóta választhatott volna magának másik szolgáltatót, ha lett volna kit. Új szereplő ugyanis, aki ráadásul olcsóbban adta volna a gázt, mindeddig nem jelentkezett. A február 1-jével szolgáltatóként is megjelent gázkereskedő – amely ukrán érdekeltségű és 2004 óta jelen van a magyar piacon – egyelőre internetes ügyintézést ígér, rajta keresztül is kérhető gázártámogatás, nem kell se vezetéket, se órát cserélni.

Sesztakov Borisztól, a társaság kommunikációs igazgatójától azt kérdeztük tegnap, mikortól kaphatja a fogyasztó tőlük a gázt. A vezető elmondta, a regisztrációt követően felveszik a kapcsolatot az ügyféllel, aki az interneten köti meg azt a szerződést, amelyben a dátum is szerepel.

A szerződéskötéstől számított negyedik hónapban indul a szolgáltatás, a dátumozás értelemszerűen mindennap egy napot ugrik előre. A fogyasztónak ezt követően a szintén erről a honlapról letölthető lemondó nyilatkozatot kell elküldenie addigi szolgáltatójának, megjelölve a váltás pontos dátumát.

Olvasóink írták

  • 1. VCrash 2008. február 02. 10:45
    „Regisztráltam, de sajnos nem ´vett be´ az adatlap, mert állandóan valamilyen ´ismeretlen´ felhasználónak jelölt meg, hát egyenlőre ennyit. Felmerül egyébként egy kérdés, hogy a jelenlegi gázóra, amely szerintem, lehet, hogy nem jól tudom, a Dégáz Rt. tulajdona. Ingyen fogja engedni a Dégáz, hogy a tulajdonát képező mérőberendezés a mástól vásárolt gázmennyiséget mérje? Pláne ingyen? Lehet, hogy bérleti díjat fognak ´kivetni´ és akkor ´hocci-nesze´ olcsóbb gáz. Borítékolom, hogy ez lesz a jövő útja...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügynökmúlttal vádolnak egy teológust

Szeged - Benyik György, a Szegedi Hittudományi Főiskola professzorának egykori ügynöki… Tovább olvasom