Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Műkörmösnek készül a Hamlet örömlánya

Legénybúcsúztató bulikon sztriptízzel hozza lázba a házastársi hűségesküre készülő fiúkat, éjszakai bárokban is táncol, és a jövőjére gondolva műkörmösnek tanul Mitlasovszki Gabriella, aki „mellbedobással" alakítja az örömlányt a Hamletben.
Mitlasovszki Gabriella Somló Gábor színművésszel, akinek Francisco a 150. szerepe, ezért köszöntötték a Hamlet-premier után. Fotó: Karnok Csaba
Van egy olyan szereplője is a szegedi Hamlet-előadásnak, akit nem a jó öreg Shakespeare írt a tragédiába: a lángvörös hajú, fedetlen keblű örömlány, aki Claudius udvarában teljesíti a testvérgyilkos király vágyait.
– Egyik haverom ajánlotta a színházi munkát. Elvitt a rendezőhöz, aki elmondta, hogy mi a feladatom. Egyáltalán nem zavart, hogy csak bugyi van rajtam az előadásban. Bárokban, sőt legénybúcsúztató vagy szülinapi bulikon is fel szoktam lépni – meséli Mitlasovszki Gabriella. A színpadi örömlány civilben jelenleg munkanélküli, és műkörmös tanfolyamra jár.

– Ha nem sikerül további feladatokat kapnom a színházban, akkor ezzel szeretnék majd foglalkozni. Új és teljesen más világot ismertem meg, ami nagyon megtetszett. Általános iskolás koromban sokat szerepeltem, verseket is mondtam, később pedig táncoltam. Ahhoz, hogy színész legyek, biztosan sokat kellene tanulni, azzal már lehet, hogy elkéstem. 29 éves leszek, bár nem néznek annyinak, legfeljebb 20-22-nek szoktak tippelni. A haverjaim, akik látták már az előadást, azt mondták, nagyon tetszettem nekik. Szerintük feltűnő vagyok ezzel a piros hajjal, nem lehet nem észre venni.

Mitlasovszki Gabriella szentesi, de már régóta Szegeden él. Azt mondja, korábban nem ismerte a társulatot, mert nem járt színházba. A családja most büszke rá, örülnek, hogy fellép, bár egyelőre még nem látták, mert nagyon sokat dolgoznak, nem volt még idejük eljönni Szegedre.

Rendezői hatáskör

– Külsős fellépő szerepeltetése egy színházi produkcióban rendezői hatáskör. Horváth Péter egy professzionálisan meztelenséggel foglalkozó alanyt keresett. A tánckar tagjai szóba sem kerülhettek erre a feladatra, hiszen ők párhuzamosan a nagyszínházban játszanak A kaktusz virágában. Pucér táncosnőnk egyébként sincs, egyetlen kollégánk szerződésében sem szerepel ilyen pont – mondta Székhelyi József színigazgató, aki nem vállalkozott arra, hogy megítélje a meztelenség művészi szerepét a Hamlet-előadásban.

– Még én sem láttam az előadást, mert sajnos csak néhány jelenetben vagyok benne. Ha kiadják majd DVD-n, akkor megnézem, és a szüleimnek is megmutatom. Ők modern gondolkodásúak, úgy vannak vele, hogy felnőtt vagyok, tudom, mit csinálok. Nem szólnak bele a dolgaimba. A színészek sokszor láttak már meztelen lányt a színpadon, számukra nincs ebben semmi különleges. Ugyanolyan ez, mint a nőgyógyásznál. A normális ember ott sem a szexre gondol. Egyébként irigylem a színészeket, Borovics Tamás szerintem jól csinálja a Hamletet.

Nem sok embernek adatik meg, hogy színpadra kerüljön, még ha csak statiszta szerepben is, ezért nekem szerencsém volt. Anyagilag is megéri, bár engem nem a pénz izgat elsősorban, hanem az, hogy ott lehetek a színpadon. Jól éreztem magam a színészek között, hamar befogadtak. Többen megkérdezték, nem rossz-e, hogy ennyi ember előtt kell meztelenkednem. Végül is ez a szerepem, és nem is vagyok teljesen pucér, van rajtam bugyi. Egy nő, ha nincs mit szégyellnie, szerintem nyugodtan megmutathatja magát. Én nem vagyok szégyenlős, legénybúcsúkon sztriptízt is vállalok, olyankor a bugyi is lekerül. Ha annál is többet kérnek, akkor azt szoktam mondani: arra vannak más lányok, én csak táncot vállalok.

Gabriella nemcsak Szegeden, hanem Olaszországban és Németországban is fellépett már bárokban, de nem érezte jól magát, ezért egy hónap után mindkét helyről hazajött. – Szeretnék majd családot is, de ahhoz előbb össze kell szednie magát az embernek.


Partner a színpadon

– A rendezőnk, Horváth Péter hedonista Claudiust talált ki, aki miközben szereti újdonsült feleségét, csipeget más almájából is. Gabi eleinte nagyon izgult, de aztán megszokta ezt a különleges közeget. Elmagyaráztuk neki a színházi alapszabályokat, és egy-két hét múltán már teljesen felszabadultan, lazán játszott – mesélte az egyik színpadi partner, a Claudiust alakító Pataki Ferenc. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még az orvos sem tud mindent a vizitdíjról

Mától háromszáz forintos vizitdíjat szednek minden orvos-beteg találkozóért. De e főszabály alól… Tovább olvasom