Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Mulatság a Bartókban

Mrozek Mulatság című darabját játssza ma 19 órától a Bárka Színház három színésze a szegedi Bartók Béla Művelődési Központban az őszi kulturális fesztivál keretében.
Három legény elindul a bálba. Úgy hallották, mulatság lesz. Kiöltöznek: öltöny, új cipő, lenyalt haj, virág. A bálterem zárva. Betörik, mert bentről hangokat hallanak. A terem üres. Most akkor lesz mulatság vagy nem lesz? És ha lesz, kitől lesz? Másoktól? Maguktól? Mit kell tenni, hogy mulatság legyen? Hogy muzsika legyen. Hogy igazi legyen. Ez a kérdés. Egy életen át.

„A rendező, Bérczes László – akárcsak eddigi, jobbára úgyszintén kamarajellegű munkáiban – hajszálpontos szövegelemzőnek és a színészekkel tökéletesen összehangolt játékmesternek bizonyul. Irdatlan sok és véresen komoly aprómunkát gyaníthatunk a késztermék mögött.

Pár másodperces monodrámák, duettek, tercettek bomlanak ki összetett színházi nyelven, s csomózzák hozzá magukat a következő röpke képhez" – írta Mrozek Mulatság című darabjának Bárka színházi előadásáról Tarján Tamás a Kritikában. A ma este a Bartók Béla Művelődési Központban látható produkció szereplői: Szikszai Rémusz (B Legény), Mucsi Zoltán (S Legény) és Scherer Péter (N Legény). A díszlet Sárkány Sándor, a jelmez Kárpáti Enikő tervei alapján készült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenkoncertek a Fricsay Teremben

Várjon Dénes és Simon Izabella zongoraművész négykezes koncertjével hétfőn indul a VI. szegedi… Tovább olvasom