Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Műmell is juthat a karácsonyfa alá

Karácsony táján több a kozmetológiai beavatkozás, mint máskor – sok a műmell a fa alatt. A saját esztétikai igényességünk is műtőasztalra vihet, de gyakoribb, hogy meg akarunk felelni a barátunknak, barátnőnknek. Főként, ha fizeti is a műtét árát.
Kapitány Klára számos mellimplantátumot beépített már - sikerrel. Fotó: Segesvári Csaba
Karácsonyra a legváltozatosabb dolgokat kérhetjük ajándékba. Vannak nők, akik új kabátot, sminkkészletet, jó könyvet kérnek, és akadnak, akik nagyobb mellet. Feszesebb hasat. Ránctalan arcot. Ilyenkor többen jelentkeznek plasztikai műtétre, mint máskor, mert a nők egy része tényleg ajándékba kapja – a műtét árát.

– Van, akit a saját igényessége vezet, és akadnak, akik a barátjuknak szeretnének jobban tetszeni – meséli Kapitány Klára, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika osztályvezető főorvosa.
A leggyakoribbak a mellműtétek, de sokan szabatják át az orrukat, varratják fel az arcukat. A főorvosnő azonban arra inti a nőket, meggondolatlanul ne ugorjanak bele egy szépészeti műtétbe. Ez életre szóló döntés lehet, nagyon fontos a mérlegelés és a megfelelő testi-lelki felkészültség.

Azok az emberek, akik testképzavarral küszködnek, soha nem lesznek elégedettek önmagukkal. Hiába szabatják át többszörösen testüket, mindig találnak újabb kivetnivalót magukon. Ezek a nők vagy férfiak függőkké, mániákussá válnak.

Dundika büszke plasztikázott bájaira
Mások esztétikai okokból vállalják a műtétet. Beáta a szoptatás után lefogyott, mellei kisebbek lettek. Nőietlennek érezte magát, ezért döntött úgy, hogy megcsináltatja melleit. – Nem azt akartam, hogy százas mellbőségem legyen, csak a régi alakomat szerettem volna visszakapni – meséli Beáta. – Az orvos elküldött ultrahangra, vérvételre, EKG-ra.
Kiválasztottam a méretet és formát. Már a legkülönbözőbb alakú és tapintású implantátumok léteznek: van csepp vagy anatómiai forma, sima és rücskös felszínű. A műtét utáni egy-két nap nagyon kellemetlen volt, fájdalommal telt. A teljes felépülés hat hetet vett igénybe – emlékezik vissza Beáta. – Nekem az izomréteg alá tették az implantátumot, így majdnem olyan, mintha igazi lenne, bár mozgásnál érzékelhető a különbség: keményebbek a valódinál.
Beáta nem bánta meg a beavatkozást, úgy érzi, életében eddig csak pozitív változásokat eredményezett, csinosabban öltözködik, önbizalma nőtt.

– A szépészeti beavatkozások már nemcsak a nők körében kedveltek, férfiak is igényt tartanak a szolgáltatásokra: szemölcsleszedésre, szőrtelenítésre, időskori barna foltok, arcon, orron jelentkező értágulatok eltávolítására jelentkeznek be – magyarázza Morvay Márta, a bőrklinika kozmetológiai osztályának vezetője.

Pedig a kezelések több tízezer forintba is kerülhetnek, attól függően, hogy mekkora a kezelendő terület és milyen típusú lézerkészülékkel végzik. A szépség és a fiatalság viszont minden pénzt megér, így tartják, akik kés alá fekszenek.


Szilikon Barbie

Sok híresség esik bele a szilikon csapdájába. A legismertebb átalakulók egyike Michael Jackson, aki pedofilperei mellett a legdrasztikusabban átszabott arc tulajdonosaként szerepel legtöbbször a bulvársajtóban. Egyik legismertebb hazai plasztiknő: Kelemen Annácska – a nyuszilányra mindenki csak szilikon Barbie-ként tekint. A szőke szépség mégis azt hangoztatja, nem érzi műnőnek magát. Végtére a legtöbb nő festi a haját vagy kiszedi a szemöldökét, ezáltal ugyanúgy változtat természetes külsején, mint ő – vallja. 


Bobkó Anna

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcsüzemben a kifőzdék

A hosszú ősz és a remek gyümölcstermés miatt óriási forgalmat bonyolítanak le a Szeged környéki… Tovább olvasom