Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Munkahelymegtartásra költene többet a Fidesz

Szeged - Mennyire megalapozott a szegedi költségvetés akkor, ha Botka László polgármester fizetett hirdetésben azt állítja, hogy 2008-ban nulla forint a költségvetési hiány, holott a 2008-as költségvetés utolsó módosításában még 2,5 milliárd forintos hiány szerepel? – tette fel a kérdést pénteki sajtótájékoztatóján Hüvös László, a Fidesz frakcióvezetője és Póda Jenő önkormányzati képviselő, a pénzügyi bizottság alelnöke.
A Fidesz módosító javaslatot nyújt be a költségvetéshez, amelyben javasolják, hogy 50 millió helyett 500 milliót fordítson a város munkahelymegtartásra. Feltüntetik a forrást is: a kommunikációs, városmarketing célokra fordított pénzekből és az igazgatási költségekből kell elvenni, és javasolják, hogy halassza a város a beruházásokat, például az elektromos tömegközlekedés felújítását. Fenntartják továbbá, hogy a mikrovállalkozások iparűzési adómentességi küszöbét 1 millió forintról 2 millió forintra emeljék.

Olvasóink írták

 • 5. szamika 2009. március 02. 11:16
  „az Ő zsebébe nem volt hiány,csak a város költségvetésében.”
 • 4. Luckatosh 2009. február 22. 13:56
  „fAsz se tuggya, ha a hazat ujijak fel akkor meg megboltlasz egy katyuban!”
 • 3. flexsnake 2009. február 22. 09:19
  „,,a mikrovállalkozások iparűzési adómentességi küszöbét 1 millió forintról 2 millió forintra emeljék. "
  Ezt már régen meg kellett volna tenni.
  A városfejlesztés meg átment kirakatvásárba. Nem volt szükséges a legtöbb átépítés sem, illetve olcsóbban is ki lehetett volna hozni. Lehet akármerre díszkövezni meg körforgalmat alakítani ki miközben a belvárosi épületek lassan életveszélyessé válnak. Takaréktár sarkán az otpről hullik a vakolat tenyérnyi darabokban. Évek óta ki van téve hogy omló vakolat de még mindig nincs felújítva. És végig lehetne menni a kárászon is, befordulni a kelemen utcára. Faszomnak kell díszkő mikor hullik a fejemre a sok szar.
  A beruházásokon még ha helyi vállalkozások dolgoznak, akkor is mindig ugyanazok. Megvásárolják a helyüket így a kisvállalkozásoknak esélyük sincs közületi munkákban részt venni. Mikor hal már ki az a régi csapat hogy végre az újaknak is legyen esélyük?”
 • 2. Mil 2009. február 21. 11:36
  „A beruházás munkahelyeket is teremt-feltéve, hogy szegedi cégek csinálják.
  De egyébként én is agyaltam már rajta, hogy ha elfogy a zsé, akkor miből fizetik az önrészt? Min fognakspórolni? A napi működési költségeken(EÜ, oktatás, tömegközlekedés stb) nyilván nem lehet.”
 • 1. hazaffy 2009. február 21. 08:11
  „A halasztás a beruházás elmaradását jelentené. Ezért is javasolják.
  Nagyon nem akar semmiféle fejlesztést a Fidesz. Pedig pont a fejlesztések az, ami a munkahelyek megtartásának elsődleges eszköze lehet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lencsevégen a természet

Szeged - Amikor édesapja elküldte szerkesztőségünkhöz Borsi Levente fotóit, nagyon megtetszettek nekünk a felvételek. Kíváncsiak lettünk az 5. osztályos, szegedi fiúra. Megtudtuk: egészen kicsi kora óta kedvencei a madarak. Tovább olvasom