Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Munkavállalók ismerkedtek a mórahalmi üzemmel - a gazdaság erősödik, most már a munkaerőhiány a probléma

Húsz munkavállaló ismerkedett hétfőn a mórahalmi hullámkartongyártó Pacapime Kft. munkájával, miközben a sajtót a Csongrád megyei gazdaság- és foglalkoztatásfejlesztési együttműködési programról tájékoztatták.
– Az elmúlt tíz évben roppant kedvező folyamat zajlik Magyarországon: a gazdaság erősödik, a munkanélküliség csökken, minden mutatószám javult. Csongrád megyében még jobbak ezek a számok, aki itt dolgozni akar, talál munkát. Inkább a munkaerőhiány a probléma, amellyel Mórahalom is küzd – mondta Juhász Tünde megyei kormánymegbízott a mórahalmi Pacapime Kft. hullámkartongyártó üzemében tartott hétfői sajtótájékoztatón. Az üzemben húsz munkavállalót fogadtak, akik a gyárral ismerkedtek.

A csoportos üzemlátogatást a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum részeként a megyei önkormányzat és a kormányhivatal a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével szervezte. A céglátogatások az álláskeresők számára teremtenek lehetőséget arra, hogy megismerhessék az üzemekben folyó munkát. A foglalkoztatási együttműködés az adott térségben az álláskeresők foglalkoztathatóságát javítja a nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedés támogatásával.
Munkavállalók ismerkedtek a mórahalmi üzemmel - GALÉRIA. Fotó: Török János

Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke a Településfejlesztési Operatív Programról szólva elmondta, a fejlesztésekre szánt pénz egy részét munkahelyteremtésre kell fordítani. – A Csongrád megyei gazdaság- és foglalkoztatásfejlesztési együttműködési program egy koordináló védőernyő, amelynek legfontosabb feladata, hogy az információ jusson el a munkakeresőkhöz – fogalmazott a közgyűlés elnöke.
 

– A miniszterelnök szavait idézve, Magyarországon megvalósult a teljes foglalkoztatás. Csongrád megyében az országos arányt is meghaladja ez a szám

– fogalmazott Nemesi Pál megyei kamarai elnök.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere a város gazdaságfejlesztési eszközeit mutatta be, amelyek közül kiemelte a munkásszálló építését és a határ közelségét. – Büszkék vagyunk erre a cégre, amely a térség gazdasági zászlóshajója – méltatta a Pacapime Kft.-t, melynek ügyvezetője, Ludo Pissens elmondta, kilenc évvel ezelőtt nyolc alkalmazottal egymillió eurós forgalmat produkáltak, ezek a számok mostanra 55-re és 25 millió euróra emelkedtek.
 

– Igyekszünk megtartani a munkaerőt, ezért az elmúlt két évben 36 százalékos béremelést történt. A jövőben pedig további tízmillió eurós befektetést valósítunk meg, ezzel több mint tíz új munkavállalóra lesz majd szükségünk

– osztotta meg a hírt az ügyvezető, majd a jelenlévők bejárták az üzemet.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elefántfogkrémet készítettek, aztán Zsazsa néni maga után ˝felgyújtotta˝ az egyik diákot

Elefántfogkrémet készítettek, aztán Zsazsa néni maga után ˝felgyújtotta˝ az egyik diákot
Fogmosószert készítettek a tarjáni általános iskola hatodikosai elefántoknak elegendő mennyiségben, majd Zsazsa néni saját maga után ˝felgyújtotta˝ az egyik diákot az Agórában, a Minden kémia? című rendhagyó kémiai előadáson. Tovább olvasom