Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Mutatjuk a Mercedes buszokat, amelyek nemsokára Szegeden is forgalomba állnak - fotók

50 Mercedes-Benz Conecto Next Generation járművet szállított le a gyártó készre szerelve a Volánnak - tegnap adták át Debrecenben az utolsó 17 darabot. Az új, modern autóbuszok Szegeden, Kecskeméten, Szolnokon, Egerben, Salgótarjánban és Hatvan elővárosában állnak forgalomba.
Tizenhét szóló városi autóbuszt vett át a VOLÁN Buszpark Kft. pénteken Debrecenben, az Inter Traction Electrics Kft. telephelyén. Ezek voltak az utolsó darabjai annak az 50 Mercedes-Benz Conecto Next Generation járműnek, amelyet készre szerelve szállított le a járműgyártó a közlekedési társaságnak.
 
Ilyen Mercedes buszok érkeznek hamarosan Szegedre is - GALÉRIA. Fotó: MTI
A VOLÁN Buszpark Kft. 17 milliárd forintot meghaladó értékben  összesen 201 darab modern, a mai kor elvárásait is kielégítő autóbusz beszerzésére írt ki nyílt közbeszerzési eljárást 2018 nyarán. A pályázaton sikerrel szerepelt az Inter Traction Electrics Kft. és a Merkantil Bank közös ajánlata, amelynek keretében 50  Mercedes-buszra kapott megbízást a cég. A járműveket a mostani utolsó ütemmel, határidő előtt adták át.
 

A járművek 12 méter hosszúak, 2,5 méter szélesek és klímával 3,1 méter magasak. Teljes befogadóképességük 102 fő, a fix ülőhelyek száma 26. Kerekesszékkel a középső ajtónál lehet utazni, a felhajtást mechanikus rámpa segíti. A teljesen alacsonypadlós modellek megfelelnek a legmagasabb környezetvédelmi és emissziós normáknak - írta az Index.


Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója  elmondta: a debreceni telepükön készre szerelt autóbuszokban 40  százalék a magyar hozzáadott érték. Április végén megkezdik  Debrecenben azoknak a buszoknak a gyártását is, amelyeknek az alváza a spanyol Mercedes-Benz gyárból érkezik, ezekben a magyar hozzáadott érték már eléri az 50 százalékot.

Az új, modern  autóbuszok Szegeden, Kecskeméten, Szolnokon, Egerben,  Salgótarjánban és Hatvan elővárosában állnak forgalomba. Szegeden egyébként a típus előző változatát is használják a helyi tömegközlekedésben. Arról nincs pontos információnk, hány új buszt kapott most Szeged - a Szegeder információi szerint 24 áll április végén forgalomba.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összevonja szemöldökét, ha ezt meglátja - fotó

Összevonja szemöldökét, ha ezt meglátja - fotó
Ezt így nem mondjuk, legalábbis Szegeden biztosan nem. Tovább olvasom