Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Műtőasztalt vesznek a Rotary-adományból

Tízezer dollárt, vagyis 2 millió 100 ezer forintot adományozott tegnap a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinika és Gyermek-egészségügyi Központjának.
Túri Sándor, a gyermekklinika igazgatója vette át az adományt Bozsó Miklóstól. Fotó: Gyenes Kálmán
Tízezer dollárt, vagyis 2 millió 100 ezer forintot adományozott tegnap a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinika és Gyermek-egészségügyi Központjának. A pénz alapját az az ezer dollár adta, mely egy tavaly nyári chicagói jótékonysági árverésből származott. Egy ott tanult szegedi cserediák hatszemélyes vacsorájáért ennyit adtak ugyanis az amerikaiak, amelyet teljes egészében a klinikának ajánlott fel. Ezt az összeget pótolta ki a klub helyi cégek és bankok adományaiból, ezzel is adózva egykori elnökük, a gyermekkórház volt igazgatója, Tekulics Péter emlékének. Az adományt jelképező csekket tegnap adta át Bozsó Miklós, a klub elnöke Túri Sándor intézményvezető professzornak.

Az adományból lecserélik a gyermekklinika egyik 35 éves műtőasztalát egy új, korszerű darabra, ahhoz azonban, hogy ezen traumatológiai eseteket is el tudjanak látni, további kétmillió forintos beruházásra lesz szükség. Tervezik a jelenlegi műtő kibővítését is. Az ígéretek szerint a Rotary Club ebben szintén támogatni kívánja az intézményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alapkőletétel és avatási dömping a kampányban

Jelenleg több olyan beruházás tart a finisnél Szegeden, amelyet a választási kampányban adnak át.… Tovább olvasom