Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Műtött szépség – nem csupán hiúságból

A jó megjelenés egyre nagyobb érték, így évről évre egyre többen döntenek úgy Szegeden is, hogy esztétikai beavatkozásnak vetik alá magukat. Nem csak a látványos változást eredményező műtéti eljárások népszerűek, rengetegen választják a különböző lézeres kezeléseket is. Van, aki csupán a tökéletes külsőre törekszik, de sok az olyan páciens is, aki lelki megnyugvást keres.
Egyre többen döntenek úgy Szegeden is, hogy esztétikai beavatkozásnak vetik alá magukat
A jó megjelenés egyre nagyobb érték, így évről évre egyre többen döntenek úgy Szegeden is, hogy esztétikai beavatkozásnak vetik alá magukat. Nem csak a látványos változást eredményező műtéti eljárások népszerűek, rengetegen választják a különböző lézeres kezeléseket is. Van, aki csupán a tökéletes külsőre törekszik, de sok az olyan páciens is, aki lelki megnyugvást keres: egész élete és személyisége megváltozhat ugyanis attól, hogy nem kell tovább együtt élnie testi hibájával.

Egyre többen döntenek úgy, hogy orvosi segítséggel változtatnak kisebb-nagyobb mértékben külsejükön. Magyarországon tavaly közel 20 ezer esztétikai beavatkozást végeztek el, ez a szám pedig fokozatosan nő. Dr. Bajusz Huba, a szegedi Forrás Magánklinika plasztikai sebésze hangsúlyozta: nem divatról van szó, bármennyire is ezt igyekszik sugallni a média.

– Egész egyszerűen a jó megjelenés már nálunk is értéket jelent, hazánkban is elérhetővé váltak a jó szakemberek, modern műtéti eljárások, s minderre van társadalmi igény és fizetőképes kereslet is – mondta. – Ezeknek együttesen köszönhető, hogy az utóbbi öt évben jelentősen megnőtt az esztétikai műtétek száma.

Téved, aki azt gondolja, csupán azok keresik fel a szakrendeléseket, akik párjuk vagy mások kedvéért szeretnék megváltoztatni testüket. Az esztétikai műtét annak jelenti a legnagyobb segítséget, akit valamely eltérés nap mint nap zavar, rendszeresen eszébe jut, és úgy érzi, ezt az eltérést kapcsolataiban leplezni kell.

De mik is azok a beavatkozások, melyeket a leggyakrabban kérnek azok, akiknek fontos a tökéletes külső? – A mi klinikánkon a leggyakoribb az orrkorrekció, a mellnagyobbítás és a zsírleszívás, országosan azonban már nem ez a jellemző – mondta el Bajusz Huba. – Korcsoportonként más és más az igény. A fiatalok, betöltve 18. életévüket, elálló fülüket és orrukat műttetik meg leggyakrabban, a huszonévesek között és gyermekszülés után a mellplasztika a legnépszerűbb. Az arcfiatalítást egyre többen kérik hazánkban is, de ezen a területen várható még a műtétek további növekedése. Az alkalmazott technikákkal ma már nem az arcbőr túlfeszítése a cél, a kifejezéstelen „amerikai mosoly" sokak számára riasztó volt. Egyénre szabottan, az arcon leghangsúlyosabb öregségi jegyek pontos korrekciójával lehet a legjobb eredményeket elérni.

Persze nem minden esetben kell szike alá feküdni. Manapság egyre keresettebbek az ambuláns módon, munkakiesés nélkül elvégezhető beavatkozások, a heg nélküli lézeres kezelések, a Botox ránctalanítás és más injekciós feltöltőanyagok használata. Ezek ugyan egyszerre nem eredményeznek olyan nagy változást, mint például egy mellnagyobbítás, ám komfortérzet és magabiztosság szempontjából rengeteget jelentenek a pácienseknek. Nagyon keresett a lézeres szőrtelenítés is, mely néhány kezelés után gyakorlatilag végleges eredményt hozhat. Egyre többen kérik a tetoválás eltávolítását is, amely egy modern berendezésnek köszönhetően heg nélkül megoldható.

A plasztikai sebészeteket ma még döntő számban nők keresik fel, de Amerikában már kimutatható a tendenciaváltozás: ott mostanra a 30 százalékot is meghaladta a férfi vendégek száma. Az esztétikai korrekció nem a hiúságról szól, a műtét nemcsak külső, hanem másodlagosan belső változást jelenthet. Ez segítség lehet ahhoz, hogy az egyén önértékelése, önbizalma és ezáltal egész élete a helyére billenjen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa-díjas város lett Szeged

Európa-díjat kapott Szeged. Ez a legmagasabb elismerés, amit az Európa Tanács adományozhat egy… Tovább olvasom