Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Múzeumi belépőre is jár a kedvezmény

Szeged - Hűségkártyával olcsóbban juthatunk be a szegedi Móra Ferenc Múzeum egyes kiállításaira. Az akciónak köszönhetően kedvezményt kaphatunk a szőregi gazdabolt termékeire: fű-, virág- vagy fűszernövénymagot vásárolhatunk kevesebbért.
– Egyre nagyobb az érdeklődés a hűségkártyás akció iránt – mondta Medgyesi Konstantin, a szegedi Móra Ferenc Múzeum sajtóreferense, akitől megtudtuk, 10 százalék kedvezményt adnak a belépőjegyek árából.

Kedvezményesen tekinthetjük meg például az Angyali üdvözlet című, félezer éves táblaképet, Munkácsy Mihály Honfoglalás című művét és Vágó Pál Szeged szebb lesz, mint volt című árvízfestményét. De láthatjuk Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrászművész életmű-kiállítását is. A népi textíliákból és szövetekből összeállított bemutató pedig nagymamáink korába repít vissza bennünket.

A Szegedi Móra Ferenc Múzeum is kedvezményt ad a hűségkártyára. Fotó: Segesvári Csaba
A Szegedi Móra Ferenc Múzeum is kedvezményt ad a hűségkártyára.
Fotó: Segesvári Csaba

A kedvezmény a vármúzeumra és a Fekete Ház kiállításaira is érvényes. Előbbiben érdekes nemezbemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők. Az épületben egy nagy jurtát állítottak fel az említett anyagból. A Fekete Házban hagyományőrzők és magángyűjtők tárgyaiból láthatunk hadtörténeti kiállítást.

Medgyesi Konstantin felhívta a figyelmet arra, hogy a hűségkártya ősszel is hasznosítható a múzeumban: ekkor miseruhákat, kelyheket és liturgikus dísztárgyakat csodálhatunk meg kedvezménnyel a Bibliai műkincs kiállításon.

Habár csak ősszel érdemes elültetni, fűmagot már most is tíz százalékkal olcsóbban tudunk vásárolni a szőregi gazdaboltban. Ifjabb Nagy Pétertől, az üzlet tulajdonosától megtudtuk, hogy nemcsak a fű-, hanem az összes vetőmagra kedvezményt adnak az üzletben. Így például ha bab ültetésére adnánk a fejünket, semmiképp se hagyjuk otthon hűségkártyánkat. De tökféléket, céklát, cukkinit, patisszont vagy akár fekete ribizlit is nevelgethetünk az üzletben vásárolt magból. Konyhakertünkben figyelemmel kísérhetjük a zöldségek fejlődését, s biztosak lehetünk benne, hogy az, amit otthon nevelünk, nem génkezelt, és vegyszerekkel sem fertőzött.

A szőregi gazdabolt is csatlakozott az akcióhoz:  tíz százalék kedvezmény jár a vetőmagokra. Fotó: Schmidt Andrea
A szőregi gazdabolt is csatlakozott az akcióhoz: tíz százalék
kedvezmény jár a vetőmagokra. Fotó: Schmidt Andrea

A gazdaboltban fűszernövények magjait is beszerezhetjük. Bazsalikom, kakukkfű, sáfrány, kapor is cseperedhet tavasszal a kertünkben. Nagyéknál a virágmagokra is jár a kedvezmény. Ha most elszórjuk a százszorszép vagy a törökszegfű magját, jövőre pompás virágot hoz. Arról, hogy kertünk növényei a tikkasztó melegben se szomjazzanak, a legegyszerűbben úgy gondoskodhatunk, ha az öntözéshez használt szivattyút és a locsoláshoz szükséges kellékeket is beszerezzük. Bár ezekre nem jár kedvezmény, a szőregi gazdaboltban jó áruk van.

Szemüvegkeret Vásárhelyen

Rozsos Pálné szemüvegvásárlásnál vette igénybe a hűségkártya nyújtotta kedvezményt. Egészen pontosan az okuláré keretét kapta meg olcsóbban a Móricz Optikában. A vásárhelyi asszony elárulta, mindig elolvassa a Hűségmagazint, és bejelöli azokat az üzleteket, ahol kártyával vásárolna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cseke Péter hétvégéje: dolgozik és költözködik

Szeged - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak… Tovább olvasom