Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Múzeumi éjszaka 15 ezer látogatóval

Szeged - Tíz intézmény várta az éjszakai látogatókat a szombati Múzeumok éjszakáján. A felbontott belváros és a belépők ellenére csak pár ezer látogató híján maradt el a tavalyi 18 ezres csúcs.
– Gyerekkoromból nagyobbra emlékeztem – fogalmazott a Móra-múzeumról Farkas István. Most jött először "múzeumban éjszakázni". A hagyományos kiindulóponton, a kultúrpalotánál kezdte családjával a körsétát. Bent a négy helyszínre szóló belépővel tárlatról tárlatra hömpölygött a tömeg. A kisteleki család Kiss Zsoltékkal együtt fedezte fel a várat. A gyerekek a legnagyobb élménynek a múzeum kitömött állatait szavazták meg. Talán a hűvösebb, szeles időnek, de az is lehet, hogy a feltúrt belvárosnak volt betudható, hogy a látogatók leginkább a kiállítótermekben és a múzeumok környékén beszélgettek, az utcák néptelennek látszottak.

Múzeumok éjszakája a Móra Ferenc Múzeumban. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A Reök-palotánál az algyői Varga Tiborné elárulta, lányáékkal évközben is rendszeres múzeumjáró, nem először jár a Kass Galériában sem. Éjszakai nézelődésüket a tüzes, néptáncos és népzenés programokhoz igazították. Este 10 körül a Somogyi-könyvtár már túljutott a 700. látogatón. Az ötéves Király Lili édesanyjával és nagymamájával az emlékkönyvtárt találta legszebbnek, a dómban pedig a titokzatos altemplomot. A Fekete Ház szabadtéri játékokról szóló kiállítása nyerte el legjobban Karai Jánosék tetszését. Nem meglepő, hiszen jegyük van a Dóm téri Tragédiára, az új kiállítás remek ráhangolódást nyújt az előadásra. Nem sokkal éjfél előtt nyugdíjascsoport tűnt fel a természetismereti tudástárban, a Juhász Gyula pedagógusképző kar Boldogasszony sugárúti épületének legfelső emeletén. 40 éve végeztek a főiskola matematika szakán, az évfolyam-találkozójukat zárták néhány látványos fizikakísérlettel.

Olvasóink írták

  • 1. L0GARITMUS 2011. június 27. 06:29
    „kint van még a vigyázz!jégcsaphullás!
    felirat?
    :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fényképezzen vihart, felhőt, viharfelhőt! - olvasói galéria

Vészjósló fekete fellegek forognak a fejünk felett Szegeden. Fényképezze le „őket"! Tovább olvasom