Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Múzeumok Éjszakája: közel 4000-en látták az arany lábvértet Szegeden

Szeged - Az idei szegedi Múzeumok Éjszakájának szenzációját, a 3000 éves arany lábvértet közel 4000-en látták Szent Iván éjjelén a Móra Ferenc Múzeumban. Lezajlott a papucsos menet, Hóbiárt basát pedig szegedi papucsaikkal verték el a merész szegedi leányok a múzeum előtti színpadon.
Csak a Múzeumok Éjszakáján láthatta a nagyközönség azt a bronzkori, körülbelül 3000 éves arany lábvértet, melyet a közelmúltban talált meg egy férfi gombászás közben Szeged határában. A régészeti szenzációt közel 4000-en nézték meg a Móra Ferenc Múzeum dísztermében, mely előtt szinte folyamatosan tömeg állt.
Múzeumok éjszakája Szegeden: főszerepben a papucs. Fotó: Kuklis István (galéria)
Az este másik főszereplője a szegedi papucs volt: kihirdették a papucs-szépségverseny győztesét, Hóbiárt basa bevonult Szeged belvárosán keresztül a Móra Ferenc Múzeum elé, majd a szegedi menyecskék szögedi papucsaikkal verték agyon a pöffeszkedő török basát a múzeum előtti színpadon. Szent Iván éjjele kapcsán idén sem maradhatott el a tűzugrás, az estét pedig a Blues Bell zenekar koncertje zárta fél 1 után.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ahány ház, annyi köz Szentmihályon - ilyen biztos nincs máshol!

Csak a gyálaréti Holt-Tisza felőli oldalon huszonhárom keskeny közt számoltunk össze. Tovább olvasom