Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

N. Piroska a saját édesanyját is becsapta

A bíróság három hónappal meghosszabbította a szegedi Dóm Ingatlanközvetítő Kft. tulajdonos-ügyvezetőinek letartóztatását. N. Piroska és M. Zoltán ellen naponta érkeznek feljelentések. Még egyikük sem tett vallomást.
Az ügyfelek hiába próbálnak bejutni a cég irodájába, azt már rég bezárták. Fotó: Frank Yvette
Már több mint negyvenen tettek feljelentést dr. N. Piroska és M. Zoltán ellen. A Dóm Szeged Ingatlanközvetítő Kft. és a Daru-Füzes Építőipari Kft. ügyvezető-tulajdonosait csalással gyanúsítja a rendőrség. Az egy hónapja letartóztatásban lévő cégvezetők ellen naponta érkeznek feljelentések. Az eddigi adatok szerint több mint 300 millió forintot csaltak ki áldozataiktól lakásvételt vagy kedvező befektetést ajánlva.

Az elmúlt hónapokban gyakran irodát váltó, és több mint egy hónapja bezárt Dóm Kft. átvert ügyfelei között van dr. N. Piroska egyik családtagja, de akad köztük szerb állampolgár is. A többség szegedi vagy környékbeli.

Mint azt korábban megírtuk, dr. N. Piroska és M. Zoltán különböző, de hihető trükkökkel csalt ki százmilliókat az emberektől. Voltak, akik jó befektetés, évi 30 százalékos kamat reményében hagytak náluk milliókat, de egy idő után nem fizettek nekik. Voltak, akik dr. N. Piroskának, M. Zoltánnak vagy valamelyik cégüknek adták el ingatlanukat, de a vételárat soha nem kapták meg. Ráadásul az eladók többsége hozzájárult a tulajdonosváltás azonnali bejegyzéséhez, a „vevők" pedig az ingatlanokra, azokat fedezetként felkínálva, azonnal hitelt vettek föl.

Dr. N. Piroska és M. Zoltán általában sem a vételárakat nem fizette ki, sem a jelzáloghiteleket nem törlesztette. A lakások, házak egy idő után visszakerültek eredeti tulajdonosaik nevére, csakhogy már 4-6 vagy még ennél is több millió forint jelzáloggal megterhelve.

Nem vallottak

Az ügy nyomozása a sértettek számának és az okozott kár nagyságának folyamatos emelkedése miatt a Szegedi Rendőrkapitányságról átkerült a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra. Dr. N. Piroskát és M. Zoltánt egy hónapja tartóztatták le, de eddig még egyikük sem tett vallomást.

– Én is így jártam. N. Piroskáék azonnal bejegyezték a tulajdonosváltást, utána felvettek hitelt, a fedezet a nekik eladott, de most már újra a mi nevünkön lévő ingatlanunk volt. A hitelt azonban nem törlesztették, a pénzintézet pedig vissza akarja kapni a pénzét. Mit tegyek, a bank két nap múlva elárverezi a lakásunkat?! – mondja reményt vesztve M. P.
A 71 éves nyugdíjas zongoratanárnőnek nemcsak a lakása, hanem az a pénze is elúszott, amit befektetés reményében adott át dr. N. Piroskáéknak. Az idős nő a gondozásra szoruló fiával együtt az utcára kerülhet, hiszen teljes vagyonát otthagyta a Dóm Kft. vezetőinél. M. P. több károsulttal együtt a bank felelősségét is felveti.

Hozzájuk hasonlóan mások is az utcára kerülhetnek, köztük dr. N. Piroska édesanyja, akinek szintén elárverezik a házát az ingatlanára felvett és nem törlesztett hitel miatt.

A szegedi H. I-ék kétmillió forintot fektettek be a Dóm Kft. tulajdonosainál, azonban januárban a bírósághoz fordultak, mert a szerződés lejárta ellenére nem kapták vissza pénzüket. Néhány napja már a rendőrségen is feljelentést tettek N. Piroskáék ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedély nélkül szállították az utasokat

A Szegedi Közlekedési Társaság egyik, utasokat szállító autóbusza úgy közlekedett a városban, hogy… Tovább olvasom