Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Na én megyek! – mondta, majd kiugrott az ötödikről

Egyesek úgy tudják, lánybúcsú volt, más csak lábdobogást hallott és még azt: na én megyek. Egy 29 éves fiatalember kiugrott egy szegedi panel ötödik emeletéről. A ház előtt mécsesek világítanak.
Ebből az épületből zuhant ki a 29 éves férfi. Fotó: Frank Yvette
A Kukovecz Nana utcai tízemeletes előtt mécsesek égnek, vázákban két csokor krizantém. A járdán még látható a felsúrolt vér nyoma. Egy huszonéves fiatalember vére, aki itt lakott a házban. Nemrég nősült, nála sokkal idősebb feleségével állítólag jól éltek. Mindkettőjüknek volt munkája. A férfi egyik hajnalban azonban kiugrott ötödik emeleti lakásukból.

– Az igazságot senki nem tudja. Én úgy hallottam, hogy lánybúcsú volt a lakásban. Csak azt nem értem, hogy azon mit keres egy férfi – mondta az egyik lakó. A fiatal nő hozzátette: a férfi 28-29 éves lehetett, felesége ötven körüli. Az állítólagos lánybúcsú zaját vagy a zuhanást ő maga nem hallotta, de neki úgy mesélték: a fiatalember egy üveg itallal a kezében ugrott.

– Pedig nagyon jóképű volt. Szerintem semmi oka nem volt az öngyilkosságra – vélekedett, de egy másik lakó rászólt: „Azt te nem tudhatod."
– Senki nem tudja, mi történt – kezdte szinte szó szerint ugyanúgy a történetet egy férfi. Ő azt mondta, nem ismerte jól a családot, de állítólag a fiatalember már máskor is fenyegetőzött azzal, hogy leugrik az erkélyről.

Virágok és mécsesek a Kukovecz Nana utcai panelház tövében. Fotó: Frank Yvette
– Buli nem lehetett, mert zene nem volt, csak állandó jövés-menés, dobogás – cáfolta a lánybúcsús történetet egy asszony. Azt mondta: már éppen át akart menni, hogy lecsendesítse a zajongókat, amikor hajnali fél négy körül megszűnt a járkálás. Nagyjából ebben az időpontban egy másik szomszéd annyit hallott: „Na én megyek!", majd egy tompa puffanást.

– Akkor még nem is gondoltam bele, hogy mi történt. Azóta azonban gyakran eszembe jut – borzongott meg. A házban egyébként beszédtéma az öngyilkosság, a férfi története szájról szájra jár. Egyesek csak üvegcserepeket láttak, mások a letakart testet. Volt, aki azt hallotta, hogy Szeged egyik paneljából kiesett valaki, de nem sérült meg. Mivel a ház előtti nyomok nem erről tanúskodtak, kérdezősködni kezdett. A történtekről most már mindenki tud.

– A mécseseket a feleség gyújtotta. Nemrég láttam, hogy két barátnőjével áll ott és sír – mesélte megrendülten egy férfi.
Az özvegyet tegnap többször kerestük, de nem találtuk otthon. Kaputelefonon keresztül tudtunk beszélni a család egyik tagjával, s a fiú határozottan közölte velünk: a sajtónak nem kívánnak nyilatkozni.


Idegenkezűség kizárva

Az esetről a Szegedi Rendőrkapitányság ennyit közölt: október 21-én a hajnali órákban Szegeden, a Rókus városrészen egy panelház ötödik emeletéről nagy valószínűséggel kiesett egy 29 esztendős férfi. A helyszíni szemle, valamint a boncolás az idegenkezűséget kizárta. A Szegedi Rendőrkapitányság a haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tart ki végig a fizetés

A megszorító csomag első nyomait októberi fizetésükön már érezhették az emberek, de sokan csak… Tovább olvasom