Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Na, Mizu? - Indul a Délmagyarország új tematikus melléklete

Csongrád megye - Tematikus mellékletben biztosít megjelenési lehetőséget középiskolásoknak a Délmagyarország és a Délvilág – tudhatták meg azok, akik részt vettek a napilap Mizu? című médiaprogramját indító, rendkívüli szerkesztőségi ülésen.
Szerencsére nem Fluor Tomitól kellett okosodniuk azoknak a diákoknak, akik a Délmagyarország és a Délvilág Mizu? néven indított akciójának részleteire voltak kíváncsiak. A szegedi Sajtóházban több mint egy tucat középiskola képviselője gyűlt össze, mert szeretnék kipróbálni magukat az újságírásban, vagy eddigi tapasztalataikat bővíteni.

Az akció vezetője, Újszászi Ilona újságíró főmunkatárs a tájékoztatón elmondta, a program egyik célja, hogy novembertől rendszeres megjelenési lehetőséget biztosítson a regionális napilapban a legjobb írásokat beküldőknek egy tematikus újságoldalon, ezzel is ösztönözve a diákokat – a ma már természetesnek vett internetes információszerzés mellett – a rendszeres újságolvasásra.

A szépirodalom távol áll a napilapok tematikájától, a megbeszélésen mégis szinte foggal-körömmel harcoltak a fiatalok, hogy versek is kerülhessenek a mellékletbe, ezért nem kizárt, hogy versrovat is indul.
Ezentúl rendkívüli médiaórákon az iskolában vagy akár a Sajtóházban a szerkesztők az újságírói munka részleteit is elárulják a leendő kollégáknak, illetve azt is szemléltetik, hogyan lehet különböző témákat érdekesen bemutatni az újságban.

A Délmagyarország és Délvilág munkatársai szeretnének folyamatosan segíteni az iskolaújságok összeállításában is, ezért várják minden diáklap egy-egy nyomtatott példányát, vagy online linkjét a szerkesztőség címére.

A regionális napilap első tematikus Mizu? mellékletében a média tantárgy oktatásáról, illetve a diáklapokról lesz szó. E témákról várja az írásokat a szerkesztőség október 19-éig a 6740 Szeged, Pf. 153 levélcímre, illetve a mizu@delmagyar.hu e-mail címre. További információ a szerkesztőségi, 62/567-888-as vagy a 30/218- 2222-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki egymotoros géppel átrepülte az óceánt

Világrekorder pilóta látogatott tegnap Szegedre: Németh Zsigmond egymotoros géppel repült át az Atlanti-óceánon 30 éve – nála nagyobb távolságot azóta sem tett meg senki ilyen repülővel. Tovább olvasom