Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Náci röplapok és zsidózás vágatlanul

Szeged - Nagy port kavart a Jobbik csütörtöki tüntetése nyomán íródott cikkünk, valamint riportunk. Szigeti Boglárka, a Jobbik szónoka nyílt levelet tett közzé a delmagyar.hu-t kommentjei között. Levelében azt állítja: ő nem zsidózott, csupán „izraelezett".
Szigeti Boglárka többek között azzal vádolta meg a delmagyar.hu-t, hogy videónkban, amelyen beszédéből részletek hallhatók, szándékos manipulációval (értsd vágással) értük el, hogy úgy tűnjön Szigeti Boglárka nyilvánosan zsidózott a Dugonics téren. Ugyanitt közzé tesszük azokat a szórólapokat, amelyeket a demonstráción adtak a kezünkbe szélsőjobboldali aktivisták. A Jobbik szónoka szerint nem ők osztogatták a röplapokat, amelyek tartalmától azonban egyáltalán nem határolódott el.

Szórólap a Dugonics térről
Szórólap a Dugonics térről

Egy videófelvételt természetesen vágni kell, ha nem akarjuk, hogy a néző halálra unja magát. Azt egyetlen párt, vagy bármilyen más szervezet tagjai sem várhatják el tőlünk, hogy beszédeiket teljes egészében közöljük. Mivel a demonstrációt a szegedi Jobbik videósa is rögzítette, javasoljuk, hogy a teljes felvételt a Jobbik tegye elérhetővé, ne rajtunk követelje annak közlését. Hogy Szigeti Boglárka zsidózott-e vagy sem, azt olvasóink maguk is eldönthetik, ha megnézik a „manipuláció-mentes" részleteket, amelyeket a Dugonics téren rögzítettünk

Emlékeztetőül olvassák el korábbi cikkünket a Jobbik szimpátiatüntetéséről, amelyen a szónokok nem a szimpátiával, hanem leginkább az antiszemita kijelentéseikkel voltak elfoglalva, illetve a Biblia egyes részeinek megkérdőjelezésével. Szigeti Boglárka szónoklatában különbséget tesz Isten és a "zsidó Isten" között, megsértve ezzel számos keresztény és zsidó vallásos meggyőződését. Ráadásul Szigeti szerint az Ótestamentum azért hiteltelen, mert zsidók írták.

Amikor a szőke nő zsidózik

Free Palestine (Szabad Palesztinát) és This is the Holocaust (Ez a holokauszt) feliratú táblákkal, valamint árpádsávos és palesztin zászlóval demonstráltak csütörtökön délután mintegy ötvenen a szegedi Dugonics téren.

A Jobbik szónokai elítélték az „izraeli terrort", valamint szimpátiájukat fejezték ki a gázai palesztinok felé. A szélsőjobboldali aktivisták Szálasi Ferenc – kivégzett háborús bűnös – idézeteit tartalmazó röplapokat osztogattak a jelenlévőknek.

Szalma László, a szegedi Jobbik alelnöke szerint párhuzam vonható a palesztinok és a magyarok sorsa között. Szerinte hazánkban is ,,egyre nyilvánvalóbb a cionista befolyás". ,,Hódmezővásárhelyen több száz haszid zsidó fog letelepedni. A haszidok pedig nem tudnak másokkal együtt élni" - fogalmazott Szalma.

Amikor szőke nő zsidózik...
Videó: delmagyar.hu


„Palesztina jelkép – mondta Szigeti Boglárka. A szegedi Jobbik elnökségi tagja szerint „a zsidók Istene állítólag megígérte nekik, hogy elfoglalhatják Palesztinát. Legalábbis ezt írja az Ótestamentum, amit zsidók írtak" – tette hozzá Szigeti.

Izraeli-palesztín konfliktus a Dugonics téren.
Videó: delmagyar.hu

A tüntetésen jelen volt több izraeli diák is, akik felháborodottságuknak adtak hangot. Mint egyikük, a Galileából származó Idan fogalmazott: a demonstrálók nem értik a közel-keleti helyzetet. Szerinte, ha Szegeden is mindennaposak lennének a robbantások és a rakétatámadások, senki nem jött volna el tüntetni.

Olvasóink írták

839 hozzászólás
 • 839. Fremen 2009. február 03. 18:40
  „Gyerek kérdi:- Mondd rabbi, mi az a demokrácia?
  - A demokrácia az, kisfiam, amikor mi elvesszük a gójok pénzét.
  Kisfiú elgondolkodva kérdi:
  - És a gójok nem haragszanak ezért?
  - Dehogynem, és ezt nevezzük antiszemitizmusnak..”
 • 838. Fremen 2009. február 03. 18:36
  „dzoe7!

  Ne égesd már magad ezekkel az ostoba hazugságokkal!”
 • 837. White_Falcon 2009. február 01. 16:50
  „Miért hullanak a bombák Gázára?

  A palesztinhatóság felügyelete alatt álló Gázai övezet jelentős és eddig még nem kitermelt olaj és főleg földgáz készletekkel rendelkezik .

  A palesztin földgáz készletek feltérképezését 2000-ben adta át a British Gas cég a Jasszer Arafat által vezetett palesztinhatóságnak. Ekkor olyan megállapodás jött létre a palesztinhatóság, a British Gas és egy arab energetikai mérnöki cég közt, amely szerint a palesztin földgáz kitermelésből keletkezett haszon 60% az angol céget, 30% az arab céget és 10% a palesztinhatóságot illeti (forrás: Haaretz, október 21/2007). Ez a földgáz gyakorlatilag a palesztin hatóság felügyelete alatt álló, Gázához tartozó, Mediterrán tengerparti sávban rejlik és a British Gas felbecslése szerint legalább 1.4 ezermilliárd (trillió) köblábról, de talán sokkal többről van szó.

  A nemzetközi törvények szerint, a Gázai földgáz a palesztin nép tulajdona, de Ariel Sharon izraeli miniszterelnök egyértelműen kijelentette 2001-ben, hogy Izrael igényt tart rá. Ezt követően, a palesztin hatósággal létrehozott megegyezés ellenére a British Gas nem mert neki vágni a földgáz kitermelésének. Miközben egyre erősebbé vált a konfliktus az Arafat hatóság és a Sharon kormány közt, 2004 áprilisában Sharon kijelentette, hogy Arafat ,,potenciális célponttá" vált Izrael számára (forrás). Néhány hónappal később, 2004 decemberében, Arafat meg is halt vérmérgezésben...

  2005 decemberében Sharon agyvérzést kapott és azóta is állítólag vegetatív állapotban van. Sharon után ismét volt remény, hogy a palesztin földgáz kitermelésre kerüljön a palesztin nép javára és 2006 tavaszán a British Gas már készült is aláírni egy szerződést Egyiptommal, aki ezt a földgázt felvásárolta volna (forrás: Times, május 23/2007). Az izraeli Ehud Olmert és az angol Tony Blair kormányok ezt a szerződést azonban megakadályozták. Ezt követően, az Olmert kormány elkezdett tárgyalni a British Gas céggel a Gázai földgáz ügyében, kizárva a palesztin hatóságot a tárgyalásból. 2007 decemberében a British Gas és az izraeli kormány közti tárgyalások eredménytelenül megszakadtak.

  Az izraeli napilap Haaretz szerint, a jelenlegi izraeli támadást Gáza ellen már 2008 júniusában kezdte el tervezni a hadsereg (forrás). Érdekes módon, szintén 2008 juniusában kereste fel újra az izraeli kormány a British Gas céget azzal, hogy tárgyaljanak meg egy olyan szerződést, amelyben a Gázai földgáz készleteket Izrael és az angol cég értékesítenék együtt, kizárva a palesztin hatóságot (forrás: Globes Online - Israel`s Business Arena, június 23/2008).

  2008. december 27-én, az izraeli hadsereg elindított egy nagy erejű támadást a Gázai övezet ellen. E támadásnak ma (2009. január 11.) már több mint 800 halálos áldozata és 3,500 sebesültje van a palesztin lakosságban. Az áldozatok fele civil, a harmada gyerek. 2009. január 10-én, az izraeli légierő elárasztotta Gáza egymillió hat százezer lakosát röplapokkal; ezek arra buzdítják a palesztinokat, hogy haladéktalanul hagyják el otthonaikat és tömörüljenek be a déli részen fekvő, Egyiptommal határos, 80 ezer lakosú Rafah városba.

  Vajon miért hullanak a bombák Gázára? Miért kell szörnyet halni a palesztin gyerekeknek és miért vállalja a cionista állam a világ szégyenfoltja szerepét? Azért, mert el akar számolni néhány száz rosszul felfegyverzett Hamasz "terroristával" vagy talán azért, mert Gáza valóban egy olyan olaj és földgáz Eldorádó, amiről a zsidó állam nem képes lemondani?

  http://songofwhitefalcon.com/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?1412.45#post_1806”
 • 836. White_Falcon 2009. február 01. 16:43
  „Hmm.....
  Ezt azert a figyelmebe ajanlanam a cikk irojanak is, meg a " szegeny " nyilatkozo izraeli diakoknak is...
  Es kicsit tanacstalan vagyok, hogy a zsido holokausztra miert kell magyarorszagon olyan surun emlekezni, tobbszor egy evben, mint magaban Izrael allamban ( talan mert ott nincs kiben lelkiismeret furdalast fenttartani, es ebbol profitalni..? )
  A palesztin holkauszt meg nem letezik? Nofene!
  Ezen dokumentumfilm szerint igen:

  http://songofwhitefalcon.com/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?1412.45#post_1805
  ( meg mielott valaki le naci/fasiszta/antiszemitazna, nem en csinaltam a dokumentumfilmet, hanem egy amerikai tv tarsasag.......)

  Es meg annyit uzennek a szegeny diakoknak, ha egy nepet szisztematikusan probalnak kiirtani, az bizony szabadsagharcosokat termel, bizony ( vissza..) robbantgatnak, meg raketatamadnak.....

  A cikk iroja, messze van az objektiv tajekoztatastol, nem kicsit elfogult, hagy kerdezzem meg tole:
  - mond csak testverem, shalom, talan csak nem izraeli se`kelben kapod a fizetesed?”
 • 835. szubotaj 2009. január 29. 07:10
  „684. hozzászólás KamuNeni 2009.01.13. 09:21

  rájöttem, en itt se voltam.
  ahol ilyenek vannak, nem tudom , ez télleg ilyen hülye, vagy ennyire gonosz?
  tertium non datur
  feladom
  jöjjön a napalm
  s valami új állatfajta”
 • 834. szubotaj 2009. január 29. 06:47
  „flexsnake
  "Engem speciel sért az is ha mondjuk egy cigány magyarozik hiszen állampolgárságunk szerint ugyanúgy magyarok vagyunk."
  állampolgárság szerint lehet, állampolgárságilag akár te is lehetsz magyar.
  De! Az csak egy területi hovatartozásból adódó jogi hm "kötelék", vagy inkább fogalom.De a magyarnak lenni s magyar állampolgárnak lenni között ég és föld a különbség. Még nagyobb, mint a magyarnak lenni s a magyarkodni között, pedig az sem kicsi különbség, Szerb Antal mintha szólt volna erről...
  Tehát te, rugalmas kigyó, elfogadhatónak tartod a gyermek-tömeggyilkosságot, de kiakadsz a cigányozáson. Érdekes mentalitás.Nem is tudom, mire következtessek ebből..
  Ja es az állampolgárság, sok magyar barátom van, akik magyarok, de nincs magyar állampolgárságuk. De magyarok, igazán. Magyarul beszélnek, éreznek. Csodálatos dolgok kerülnek ki a kezük alól, és nem tartják elfogadhatónak a népek szervezett irtását.
  Tehát magyarok, magyarok és emberek. Nekem ugy tűnik, te egyik minőséggel sem rendelkezel...”
 • 833. szubotaj 2009. január 29. 06:17
  „gardista33

  talán a közös célokat kéne nézni. Én sem kedvelem a nemzetiszocialista eszmekört, de a politikai paletta legnormálisabb szinfoltjai. Talán alig több a bajom velük, mint a vérkatolikus monarchistákkal, monarcho-legitimistákkal.
  Gondolom ismered a történetet Pilsudski marsallról, aki együtt harcolt a ruszkik ellen a szocikkal, aztán azt mondta, minden jót elvtársak, én a szabadság megállónál kiszállok. További jó utat Önöknek. S kiszállt, amikor Lengyelország szuverén lett.
  A gárdában is rengeteg arc van, aki csak nem akar félni, nem akar üres hassal szenvedni. Mondhatni, nem elvi, csak pragmatista módon támogatja. Lelkük rajta, egyelőre közössek a céljaink.
  Ha irsz a vonának, na bumm. Ő sem tilthatja be a szabad gondolatot, de nem is akarja. Amúgy nem tudom, mi a gond a hungaristákkal (gy.k. nem nácik, de aki a nem csekély különbséget nem érti, őszintén sajnálom, de ne aggódjön, mer a fogyiknak is van hely a menyországban, állitólag)
  az is egy nézet, ha buzinak lenni nem ciki, akkor nemzetiszocialistának sem. És amennyiben az törvényes, elfogadható Izrael működése, akkor sem a Harmadik Birodalom, sem a Szovjetúnió ellen nem lehet kifogása senkinek. Amennyiben ezen 2 utóbbi bármelyike ellen kifogása van valakinek, akkor az előbbit is elkell itálni. Ez egy logikai csapda, nekem egyszerű, én mind a 3 ellen kifogásokat hoznék fel, mivel csak egy birodalmat ismerhetek el, az égi királyság földi megtestesülését, az egyetlen igazi és létező birodalmat. De ezek már metafizikai magasságok, békaperspektivából felfoghatatlan.”
 • 832. szubotaj 2009. január 29. 05:55
  „dzoe7
  fogd be
  hagyd a hülyeséget
  nyaljad a koser seggeket másutt”
 • 831. dzoe7 2009. január 26. 17:14
  „Nemzetközi hír:
  "Louis Michel elítélendő terrorista mozgalomnak nevezte az iszlamista szervezetet a palesztin településen, ahol képet kaphatott az izraeli offenzíva okozta károkról.
  "Most emlékezetünkbe kell idéznünk, hogy a felelősség elsöprő része a (Gázai övezetet uraló) Hamászé. Szándékosan mondom itt, hogy a Hamász egy terrorista mozgalom, és mint ilyet, el kell ítélni" - hangoztatta újságírók előtt.
  A Hamásznak el kell fogadnia két "apró" feltételt ahhoz, hogy a majdani béke érdekében az EU újraindíthassa a politikai párbeszédet: az egyik Izrael joga a létezéshez, a másik az, hogy lemond a fegyveres harcról, "hozzáállásának terrorista dimenziójáról".
  Leszögezte ugyanakkor, hogy az EU nem tárgyal az "ártatlan civileket" gyilkoló Hamásszal. "Nem folytathatunk párbeszédet egy olyan mozgalommal, amely a terrorizmust eszközként használja. Nem fogadhatjuk el, hogy a Hamász magatartását összekeverik az ellenállással. Ha ártatlan civileket ölnek, az nem ellenállás, az terrorizmus" - húzta alá később Gáza városában. "”
 • 830. dzoe7 2009. január 26. 17:10
  „Michael Dzsabalíjai gázai látogatásán bejelentette, hogy az Európai Unió - a Palesztin Hatóság fő pénzügyi támogatója - újabb 60 millió eurós segélyt ad a palesztinoknak. Hangsúlyozta, hogy 2000 óta Európa "3 milliárd eurót utalt át Palesztinának", és évente "600-700 millió eurót folyósít". ->
  Mi pénzeljük a fegyverkezést, amellyel a HAMASZ terrorizálja Izraelt. Egy olyan népet, akinek utolsó reménysége volt, visszatérni atyái földjére, s akik folyamatosan szállítják nekik a támogatást. Kórházakat építenek nekik, és autonómiát biztosítottak számukra miközben azok ki akarják őket irtani.
  A palesztinoknak addig nem kellett az a föld, amíg a zsidók élhetővé nem tették azt. Most sem a föld kell nekik, vagy jogok stb., hanem gyilkolni akarnak még a gyerekek is.
  Lásd:
  http://www.youtube.com/watch?v=dxpCOd2wFZs&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=OAiNibZiUqw
  A gyilkosság az egyetlen életcéljuk. Egy fiatal sem arról beszél, hogy földműveléssel, kemény munkával szeretné jobbá tenni családja életét, hanem várják a segélyt, és közben készülnek az öngyilkos merényletre, mert az számukra a dicsőség.
  Hogy lehet akkor megegyezni vajon velük békés módon?!
  El kéne küldeni Boglárkát egy kis továbbképzésre, v. kirándulásra Izraelbe (1-2 évre!)
  Mivel azt nem kívánom, hogy itt ismerje meg, mit védelmez.”
 • 829. dzoe7 2009. január 26. 16:21
  „Mi van Magyarországgal?
  Ki fog végre felszólalni az őrült terroristák ELLEN?
  Miért a szenvedő felet bántják ezek a nagy "megmondó"emberek?
  Mi fűti őket, hogy nem látnak semmit a teljes valóságból?
  HOgy nem ég a képük, amikor szálasival hozzák őket kapcsolatba?”
 • 828. udvaros.istvan 2009. január 19. 23:14
  „Mellesleg: talán tisztességesebb lett volna, ha a címet a cikk szerzője nem takarja ki, és akkor nem is lett volna ebből félreértés. Így még akár "elfogulatlannak" is tűnhetett volna a szerkesztő. De hát tudjuk, nem lehet mindent...”
 • 827. udvaros.istvan 2009. január 19. 23:05
  „Tisztelt hozzászólók!

  Az úgynevezett "szélsőjobboldali" - valójában hungarista, a szélsőjobboldallal maximum csak enyhe rokonságot mutató - szervezet a Pax Hungarica Mozgalom, melynek vezetője a korábbi Vér és Becsület Kulturális Egyesület ügyvezetője, Domokos Endre János.

  További információt a szervezettel kapcsolatban a http://paxhungarica.org illetve a http://mozgalom.org címeken találtok.

  Remélem, segítettem! További szép napot mindenkinek!”
 • 826. flexsnake 2009. január 19. 19:18
  „Bocs de az emberi bolha kihalásra van itélve! Egy olyan állatfaj ami az embertől függ, túl tiszták vagyunk. Csak emberi vérrel táplálkoznak. Amerikában egy laboratórium munkatársai nevelnek egy egész csapat bolhát a saját testükre teszik hogy egyenek. Végre egyszer megmenthetnénk egy fajt a kihalástól. Szegeden már több éve van egy emberbolha mozgalom :) De nem sikerült találnuk bolhát ami embervérrel táplálkozik. Pedig örökbefogadnám :) Viktornak hívnám a másikat meg Ferinek :D Feri és Viktor a vérszívó :D
  De ez most komoly, nézz utána a neten. Egyébként nagyon szép állatok.”
 • 825. CID 2009. január 18. 19:52
  „Barom :))) már bocs”
 • 824. flexsnake 2009. január 18. 11:06
  „A ,,Mentsük meg a kihalástól az ember-bolhákat" alapítvány nevében kijelentem hogy nem ők osztogatták a röplapokat. :D”
 • 823. p3tru 2009. január 18. 10:52
  „Boglárka!
  MEGISMÉTLEM: amig a jobbik ilyen jó kapcsolatot ápol a kurucinfos retardáltakkal, addig nem tudom mit pattogsz itt szexista beszólásokról, meg esélyegyenlőségi meg sajtótörvényről. Szerinted a kis haverotok a novád előd lapja az korrektebb a DM-nél vagy a forumozók stílusánál?
  ....................../´?/)
  ....................,/?../
  .................../..../
  ............./´?/´...´/´??`o¸
  ........../´/.../..../......./¨?
  ........(´(...´...´.... ?~/´...´)
  ..........................´...../
  ..........´´............. _.o´
  ..........................(
  ..............................

  oké, nem a jobbik osztotta a szorolapokat, de akkor megnevezé végre valaki, hogy melyik szervezet?”
 • 822. kreatív 2009. január 17. 22:50
  „DM:-A tüntetésen jelen volt több izraeli diák is, akik felháborodottságuknak adtak hangot.

  Kérdés: -Itt Szegeden ?”
 • 821. aranka2 2009. január 17. 18:40
  „Megaboy, ez nem így van. Azt a hungarista szórólapot egy szélsőjobboldali aktivista osztogatta, ehhez kétség nem férhet. Az meg valószínű, hogy nem jobbikos, hiszen ők ettől elhatárolódtak. Tehát valami másféle szélsőjobbos, de azért szélsőjobbos.”
 • 820. Megaboy 2009. január 17. 15:57
  „Kérdés : miután kiderült, hogy nem a jobboldali aktivistáké volt a szórólap, és nem Bogi osztogatta, meg hasonlók, akkor ez a mondat miért van még mindig benne a cikkben: "Ugyanitt közzé tesszük azokat a szórólapokat, amelyeket a demonstráción adtak a kezünkbe szélsőjobboldali aktivisták."

  Az lenne az alap dolog, hogy helyreigazítást tesz közzé a Délmagyarország, és elnézést kér a téves információ miatt, nem???

  Azért utána még egy "mossuk kezeinket" mondatot beszúrtak: "A Jobbik szónoka szerint nem ők osztogatták a röplapokat...."

  Azért ez nem ér fel egy helyesbítéssel, sem bocsánatkéréssel szerintem.....

  Habár sajnos nem az első eset, hogy valótlan állítások szerepelnek különféle délmagyaros cikkekben, illetve a nyomtatott újságban, de azért ezekre illene odafigyelni egy "független" napilapnak!”
839 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krisztián már az eljegyzésen gondolkodik

Szeged - A Megasztárban harmadikként végzett Lakatos Krisztiánról kevesen gondolták volna, hogy… Tovább olvasom