Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Nagy Ervin újra táncolhat

Szeged - A Marica grófnő szereplőinek részvételével tartottak közönségtalálkozókat a Reök átriumában. Kedden Nagy Ervin és Nyári Zoltán várta az érdeklődőket, míg szerdán Pindroch Csaba és Lehoczky Zsuzsa válaszolt a kérdésekre.
Nagy Ervin és Nyári Zoltán kissé fáradtan érkezett a közönségtalálkozóra, látszott rajtuk, hogy hajnalig próbáltak, mint elmondták, ők ebben az időpontban aludni szoktak, egy-egy kávé után azonban könnyen belelendültek a beszélgetésbe. Nagy Ervin úgy véli, nem szabad a nagy elődök színészi eszközeibe kapaszkodni, ő úgy próbálja eljátszani szerepét, hogy az Nagy Ervines-sé váljon. A számára új műfajban egyébként azt élvezi, hogy táncos-komikusként több oldalát mutathatja meg, mint egy prózai előadásban, és lelkesen várja, hogy idén már ő is megmutathassa tánctudását a színpadon, mivel tavalyi bokaszalag-szakadása már a múlté. A Szabadtérin leginkább azt élvezi, hogy az általa előadott poénokon 4000 ember nevet, ami felemelő érzés.

Nagy Ervin és Peller Anna a Dóm téri próbán
Nagy Ervin és Peller Anna a Dóm téri próbán

Lehoczky Zsuzsa és Pindroch Csaba egy harmadik vendéget is hozott magával, jelesül a művésznő kutyáját, Fifit. A színészek a tavalyi próbák során lettek barátok, személyükben egy igazán jó kedélyű párost ismerhetett meg a közönség. Pindroch Csaba elmondta, a művésznő akkor kedvelte meg őt igazán, amikor Szegeden a színház portása azzal köszöntötte Lehoczkyt, mennyire jól néz ki, mire a folyton bolondozó Pindroch magára utalva viccesen megjegyezte: „ha magának is ilyen fiatal szeretője lenne…"

A városról és a szabadtériről mind a ketten lelkesen beszéltek, Pindroch elmondta: hálásabb dolog vidéken játszani, mert sokkal lelkesebb a közönség. Kiderült a beszélgetés során az is, hogy édesanyja papnak szánta fiát, Lehoczky „de jó is lenne, tiszteletes úr!"– felkiáltással fogadta az ötletet. A szoros kapocs könnyen alakult ki, hiszen naponta hat órát töltöttek együtt a próbák során. Pindroch szerint még puszi is volt, mire Lehoczky rögtön kontrázott: de csak arcra! A kialakult kötelék segített abban is, hogy a színész „fiatal bocsocska létére" tanulhasson a profi művésznőtől.

Közönségtalálkozók

Folyatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásaihoz kapcsolódó közönségtalálkozók sora a Reök átriumában. Legközelebb a Szentivánéji álom alkotóival beszélgethetnek a nézők. Július 16-án fél ötkor Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Bereczki Zoltán és Vágó Bernadett, július 22-én fél ötkor pedig Kerényi Miklós Gábor, Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi várja az érdeklődőket. A közönségtalálkozókra a belépés ingyenes.

(X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Acélszobrok a szabadtérin

Szeged - Második alkalommal rendezik meg a KÉSZ acélszobrászati kiállítást Szegeden. Az alkotásokat… Tovább olvasom