Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Nagy Feró: szóda, bajusz, rakkenroll

Szeged - Kedden késő este a Szote Klubban a delmagyar.hu vendége volt Nagy Feró, a legendás Beatrice együttes frontembere. A rockzenészt olvasóink és mi faggattuk. Interjú.
Feró sajnos egy baleset (nem az övé) miatt késve érkezett a Szote Klubba, de aztán nagy hévvel állt neki a kérdések megválaszolásának.

Berényi Károly: Még emléxünk a szlogenre: "Szakadt Országnak, szakadt Elnököt!" Vállalnád újra, ha lenne rá lehetőséged, azaz szerinted áll még a szlogenben lévő igazság?

Nagy Feró: A szlogen az még áll, de én már nem vállalok semmilyen politikai szerepet. Én már beszoptam.

kiskíváncsi: Melyik az örök kedvenc zenekarod és van-e aktuális?

Nagy Feró: Örök kedvenc, az úgy nincsen. Most éppen aktuális a Serj Tankian, a System Of A Down énekesének lemeze, a System Of A Down úgy, ahogy van, de utána mindjárt közvetlenül mellette a Molotov.

Fotó: Frank Yvette
Nagy Feró: Nem vállalok én már semmilyen politikai szerepet...
Fotó: Frank Yvette

_Les: Manapság ki csinál szódát? (Utalás az ős-Bikini legendás, Ki csinál szódát? I., II. számaira, melyek szerint eljött az idő "új szódát csinálni", mert vagy üres az üveg, vagy langyos lötty van benne. Az együttes újító, lázadó attitűdjét fejezték ki - a szerk.)

Nagy Feró: Már nincsen, már elfogyott, már nem divat... Nem is érdemes csinálni szódát, nem lehet kapni már patront se, semmi, a patronok is elfogytak. És a patron átvitt értelemben is értendő...

kovács: Megélhetésből koncertezel még vagy mert jólesik?

Nagy Feró: Hát, is-is. Aki nem pénzért zenél, az amatőr, nem tud zenélni. Abban a pillanatban, hogy elkezdesz zenélni, és profi módon műveled, kiderül, hogy nem jó a gitárod, nem jó a szaxofonod, egy csomó minden nem jó. Azt pedig csak abból tudod megvenni, hogy zenélsz. Vagy pedig, ha olyan gazdag vagy, tehát egy milliárdos vagy milliomos, megteheted, hogy saját szórakozásodra zenélsz. De hogy egy punkzenekar a saját szórakozására zenéljen... miből veszi meg a 600 000 forintos gitárt? Mert hát a Sex Pistols mondjuk, mint alapmű, az azért rendes gitárral volt.

rothadtjani: A Sex Pistols énekese is szerepelt valóságshow-ban, te pedig a jégen táncoltál. Kétséged sem volt, hogy ez belefér-e?

Nagy Feró: Abszolút nem, nem volt semmi kétségem. Az, hogy az ember megméretheti magát, ráadásul nem egészen más műfajban, mert tőlem a korcsolyázás nem áll olyan messze... ha eddig úgy gondolta valaki, hogy tőlem messze áll a síelés vagy a korcsolyázás, akkor az kurva nagy tévedésben volt, egyet tudok mondani neki, hogy kapja be a f....t...

Fotó: Frank Yvette
Nem érdemes ma már szódát csinálni. A patronok is elfogytak.
Fotó: Frank Yvette

_Les: Mindig volt bajuszod? Mit szólsz ahhoz, hogy a fiatalok körében ismét hódít, serken a bajusz?

Nagy Feró: Tényleg, igen, de nekem ilyen nagypapás bajszom van, hófehér, néha egy kis teveszarral bekenem, hogy legyen valami színe... Úgyhogy gratulálok nekik...

gúrmann: A ritka, de értékes ős-Bikini (azaz "nagyferós") koncerteket rengeteg fiatal látogatja. Hogyan értékeled ezt Feró, illetve igaz-e ez a Beatrice koncertekre is?

Nagy Feró: Hát, aki az ős-Bikinire jön, az pihentebb... Nekem az ős-Bikini az egyik kedvencem, nem véletlenül, én csináltam, de azért az Magyarországon annyira nem megy, mint amennyire megy a Beatrice, ezt azért valljuk be. Viszont az ős-Bikini rajongók fanatikusabbak, jobban szeretik az ős-Bikinit, mint a ricsések a Beatricét. Azért a nagy nép számára az Ótyi-Tyótyi, mondjuk, az felhozza a cukrot...

Folytattuk volna, de. Körülmények. Rakkenroll.

Olvasóink írták

 • 9. csingiz 2008. április 05. 12:39
  „Nagy Ferót az Országházba!!!!”
 • 8. barnabásbéla 2008. április 01. 22:52
  „Van Feró vagy nincs Feró?”
 • 7. dupe 2008. április 01. 20:22
  „Este lenyomod a Karnevált is?”
 • 6. vasabi 2008. április 01. 18:06
  „Mit olvasol eppen?”
 • 5. geysa 2008. április 01. 17:48
  „Megkérdezném, hogy érez-e még azonosságot az egykori Beatrice zenész a mai politikai ellen, és tesz is-e valamit ebben az ügyben?”
 • 4. KIRÁLY 2008. április 01. 08:15
  „FERÓ A KIRÁLY!”
 • 3. kertesz 2008. április 01. 08:15
  „Oké. Kedves Fero, az egyik kérdésem, hogy szoktál-e még politizálni?
  A másik, mit szólsz az SZDSZ-hez, hogy kilépett a kormányból?
  Kertesz”
 • 2. _Les 2008. március 31. 23:25
  „Igen! Sőt!”
 • 1. kertesz 2008. március 31. 20:14
  „Srácok, itt is lehet kérdezni Nagy Ferót? Kertesz”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalogos lábatlankodások a szegedi utakon

Szeged - Kerékpárútra és gyalogosösvényre osztott járdákon, nagy forgalmú sugárutakon figyeltük – a gyalogosokat. Azt láttuk, nem könnyű hozzászokni a járdafelezéshez, de ahhoz sem, hogy a zebrán a gyalogosé az előny. Tovább olvasom