Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Nagy, közös rádió a völgyben

Szeged - Közös Hullámhossz néven üzemeltetnek rádiót a szabad rádiók a Dörögdi Fesztiválon péntektől. A szegedi Rádió Mi is részt vesz a nem mindennapi vállalkozásban.
Közös rádiót üzemeltetnek 10 napon át az ország különböző területein működő szabad rádiók a Dörögdi Fesztiválon. A szegedi Rádió Mi is részt vesz a nem mindennapi vállalkozásban, ahogy többek között a budapesti Civil, Tilos és Fúzió, valamint a pécsi Periszkóp is. A Közös Hullámhossz nevű adó pénteken indul. Helyben 20 kilométeres körzetben lesz fogható a 96,5 MHz-en, de interneten bárhonnan elérhető.

– A stábok nagyjából összeálltak, de a spontaneitásnak is teret adunk – fogalmazott Csabai Gábor, a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének (Szaráma) egyik ügyvivője, a Tilos Rádió ügyvezetője.

A Közös Hullámhossz naponta 17 és 18 óra között olyan műsort sugároz, amelyet a programban részt vevők és néhány csatlakozó hazai közösségi rádió is átvesz, és élőben ad. Ezzel gyakorlatilag egy időre országos lefedettségűvé válik a „kicsik" rádiója.

Bár nem mindennapi kísérlet, Csabai Gábor visszautasította a forradalmi jelzőt. Azt mondta, lassú és békés eszközökkel szeretnék kedvezőbb helyzetbe hozni a kisközösségi adókat. Annyit a Szaráma máris elért, hogy a készülő médiatörvényhez hat módosító javaslatukból ötöt elfogadtak, többek között azt is, hogy a rájuk vonatkozó részt ne csak véleményezhessék, hanem részt vehessenek a megalkotásban.

A Közös Hullámhossz többek között koncerteket közvetít, interjúkat készít fellépőkkel és szervezőkkel, ajánlókat, beszámolókat és hangjátékokat sugároz, illetve a rádiók DJ-inek szettjeit. A stúdió nyitott módon üzemel majd, ezért örömmel látnak minden érdeklődőt, olyanokat is, akik szeretnék kipróbálni a rádiózást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villamosvonal-felújítás Szegeden: majdnem teljes útzár

Szeged - Augusztus végétől teljes vágányzár és majdnem teljes útzár mellett körforgalom épül a Kossuth Lajos sugárúton a Rókusi csomópontban. Tovább olvasom