Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Nagy Nikolett csak mosolyog a vádakon: bunda volt a győzelme

Szeged - Bár internetes fórumunkon elég sokan kikezdték, a 19 éves Nagy Nikolett, Szeged Szépe nem foglalkozik az őt ért vádakkal. Játéknak tekintette a szegedi szépségversenyt, ahol sportos múltjának köszönhető kitartását is kamatoztathatta.
A zsűri szerint nemcsak szépségével, de műveltségével is hajazta a többi indulót. Bár az ő fejére került a korona, nincs elszállva magától: nem kizárt, hogy ez volt az első és egyben az utolsó versenye.

– Manapság szinte minden csinos lány arról álmodik, hogy szépségkirálynő legyen. Úgy tudom, önt egészen eddig mégsem foglalkoztatta a szépségversenyek világa. Végül miért indult a megmérettetésen?
– Az utolsó pillanatban a barátom unszolására jelentkeztem. Nagyon szerette volna, hogy megpróbáljam. Később én is belelovaltam magamat: ha már elindultam, nyerjem is meg. Eddig teljesen hidegen hagyott a szépségipar. Lekötött a sport: tíz évig úsztam, és röplabdáztam, mellette kilenc évig zongoráztam. Ezekben megtaláltam az örömömet.

– Apropó öröm! Azt hallottam, a verseny után támadások érték, internetes fórumozóink is „bundára" gyanakodtak. Ezek a vádak mennyire árnyékolták be az ünneplést?
– Olvastam a fórumot, de nem reagáltam rá. Mosolyogtam rajta. Legyen szó bármilyen versenyről, az emberekben mindig felmerül a „bunda" gondolata – talán irigységből. Szerintem Magyarországon szinte nincs is olyan, hogy azt mondják az emberek, ez egy korrekt megmérettetés volt. Mindig lesznek, akik azt hangoztatják: én ott voltam, és ezt meg azt hallottam. Nem tulajdonítok nagy jelentőséget a vádaknak, hiszen rosszindulatú pletykák mindig is lesznek.

– Bár az indulók között csak néhány szegedi lány szerepelt, a szervezők városismereti kérdésekkel is készültek. Emellett pedig IQ-t mértek. Nem lepődött meg ezen?
– Egyetértettem a szervezőkkel, szerintem is szükség volt rá. Mivel szegedi vagyok, nagyon örültem a várossal kapcsolatos kérdéseknek, és ellentétben több lánnyal, nem tartottam nehéznek. Sok versenyző fel volt háborodva, amikor megtudta, hogy a műveltségéről is számot kell adnia, pedig tudhatták előre, hogy ilyen is lesz. A szervezők már a válogatáson említették...

Nagy Nikolett (középen) nem bánja, hogy elindult a szépségkirálynő-választáson. Fotó: Segesvári Csaba
Nagy Nikolett (középen) nem bánja, hogy elindult a szépségkirálynő-választáson.
Fotó: Segesvári Csaba

– Messze ön kapta a legtöbb pontot a műveltségi tesztre. Volt olyan kérdés, amire nem tudott válaszolni?
– Volt, de már nem emlékszem rá.

– A versenyt háromnapos edzőtábor előzte meg. Szeged egyik legjobb szállodájában laktak, étteremben ettek, és nagyon sokat próbáltak. Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?
– Nagyon élveztem a versenyt megelőző napokat, a felkészülést. Sajnáltam, hogy nem készült videofelvétel, hiszen azon látható lenne: végigmosolyogtam az egészet. Játéknak fogtam fel. Annak is nagyon örültem, hogy a színpadon táncolni kellett. Viszont nagyon kemény volt az a három nap. Reggeltől estig próbáltunk a helyszínen. Voltak olyan lányok, akik visszamentek a szállásra, mert nem bírták a megterhelést.

– Saját értékrendje szerint is magát tartja Szeged legszebb nőjének?
– Sok szép lány él a városban, mindenkinek más az ideálja, mást tart szépnek. A bírák különböző kritériumok szerint pontoztak bennünket. Most az én fejemre került a korona. Közrejátszott az alak, a kitartás és a bátorság. Vannak olyan lányok, akik bár szépek, ódzkodnak kiállni a zsűri és a közönség elé. A szépség nem elég, fontos az önbizalom is.

Szeged Szépe nem haragszik. És az alakja is tökéletes. Fotó: Segesvári Csaba
Szeged Szépe nem haragszik. És az alakja is tökéletes. Fotó: Segesvári Csaba

– Eleget tett már „uralkodása" első királynői teendőinek?
– Még nem tudok konkrét feladatokat. Csak az a biztos, hogy különböző rendezvényeken reprezentálnom kell. Karitatív jellegű eseményeken is jelen leszek. Legutóbb véradáson jártam, de vért nem adhattam, mert nem vagyok 50 kiló.

– Indul más versenyeken is?
– Nem mondom, hogy ez volt az utolsó, de egyelőre nem tervezem. Vizsgaidőszak van, most tanulok – ez a legfontosabb.

Névjegy

Név: Nagy Nikolett
Kora: 19 év
Tanulmányai: a szegedi egyetem gazdaságtudományi karán, kereskedelem és marketing szakon elsőéves
Hobbi: tenisz, úszás, pingpong, tánc
Kedvenc étele: sajt
Soha nem próbálná ki: extrém sportok

Olvasóink írták

 • 8. cia 2008. június 09. 15:16
  „gztre: atyám! azt hiszem erre mondják azt, hogy "egyszerű, mint a kartonlap", ahogy te fogalmazol...
  droid? ?:) Wake up NEO! emberekről van szó.....”
 • 7. gztre 2008. június 09. 12:18
  „Ezek is egyszer szétesett majd rothadó testek lesznek. De addig csodálja aki akarja őket. A szépség nem elég, az IQ teszt meg baromság. Én baromságnak tartom eszerint mérni az embereket. Nekem nem is tetszenek. Nekem szaró droidok mind akár milyen szépek. Nem érték a szépség, vagy akinek az az nézze.”
 • 6. tw 2008. június 08. 22:46
  „cia? mégis mire legyek irígy??:D:D:D”
 • 5. cia 2008. június 08. 21:47
  „tw: csak nem irigy vagy? bár ha belegondolok a magyar társadalomban te a többség táborát erősíted :) a hölgy btw elbűvölő.”
 • 4. tw 2008. június 08. 21:18
  „hát az lehet h okos,de h nem egy nagy szépség... és ez mégiscsak szépségverseny volt,vagy mi:s”
 • 3. eagle 2008. június 08. 21:12
  „az a második helyezet csaj nagyon szép ki-ö?irhatna nekem”
 • 2. web 2008. június 08. 20:26
  „No igen,ha szép is okos is,inteligens vagy akkor az már csak bunda lehet?Ha csak a tanulmányait nézem még csak könnyű sem lehet neki.De ha valaki irigyli tessék utánozni! GRATULÁLOK,CSAK ÍGY TOVÁBB!”
 • 1. geysa 2008. június 08. 19:01
  „Ismét egy nem csak szépséges, de okosnak tűnő győztes, aki a szépségét meg fogja lovagolni. Egyébként gratulálok!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villamosvontatás kézzel a szegedi Széchenyi téren

Szeged - Áramszünet esetére felkészültek a szegediek, ha kell, elhúzzák még a villamost is. Ezt… Tovább olvasom