Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Nagydíjat kapott a Bartók Női Kar

Szeged - Nagy sikert aratott a szegedi Bartók Női Kar: az Európa-szerte jól ismert holland karnagy, Jos Vranken által alapított, hatodik alkalommal megrendezett Tonen 2000 nemzetközi kórusversenyen elnyerte a nagydíjat.
A hollandiai Poeldijkben 24 énekessel, Ordasi Péter vezényletével lépett fel a szegedi kórus. Egyházi és folklór kategóriában a második helyet, világi kategóriában az első helyet sikerült megszerezniük. A rangos nemzetközi mezőnyben összesítésben a legjobbak lettek, így nekik ítélték a fesztivál nagydíját.

Nagy sikert aratott a szegedi Bartók Női Kar Hollandiában.
Nagy sikert aratott a szegedi Bartók Női Kar Hollandiában.

Ordasi Péter karnagy, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának tanára lapunknak elmondta: nagy személyes sikert aratott folklór kategóriában a kórussal fellépő Tamási Borbála, aki tekerőlanton kísérte a szentesi népdalokból összeállított csokrot. A Bartók Női Kar az elmúlt években a Százszorszép Gyermekházban lelt új otthonra, és több nemzetközi kórusfesztiválon is győzött: 2008-ban Debrecenben Ordasi Péter, tavaly Prágában Rozgonyi Éva Liszt-díjas karnagy dirigálásával. A sikerek azt jelzik, hogy az új felállásban – vegyes kar helyett női karként – sikerült megtalálni azt a működési formát, amelyben méltón képviselhetik Szeged kóruskultúráját a világban.

Olvasóink írták

 • 12. Pacsirta 2010. október 02. 17:12
  „puszi, Ancsi :D”
 • 11. langamcsi 2010. október 02. 16:59
  „ja és egyébként a cikk a versenyt hivatott népszerüsiteni, nem a korus dicsöitésére van.

  ja és van ám kép a gálárol mikor kb 300 ember bent ült és elöttük énekeltünk, elöbb kérdezz vagy nézz körül utána itélkezz”
 • 10. vakond88 2010. október 02. 16:57
  „Legközelebb fél Szegedet rászervezzük:)”
 • 9. langamcsi 2010. október 02. 16:56
  „kedves flexibiliske

  én vagyok az egyik tagja ennek a korusnak, felhomályositalak, mert látom kissé alulkulturálodott vagy ehhez, hogy egy versenyen nem ül bent a közönség, ugyanis nem koncert, hanem VERSENY, ÉS A ZSÜRI SE TAPSOL, Mi sem a siker miatt megyünk, illetve a látszolagos siker miatt, mert egy ilyen megmérettetésen nem a taps számit, vagy h mennyi ember van, nem mellesleg hollandiában majd biztos a hétklöznapi ember egy nemzetközi koruson a magyar korust fogja megnézni hétvégén...na de mindegy. Sajnálom hogy ennyire nem látsz a szemedtöl és kulturálatlan vagy, ez igen nagy siker, de hát ha valaki ebben nicns benne nem tudhatja. egyébként elég nagy volt a templom, a közönség is nagy volt, csak a fényképen az elsö sor látszik, ahol konkrétan nem ült senki, hátrébb ültek az emberek...de mikor a prágai versenyen voltunk ott tényleg kevesen voltak bent, mert modnom nem szokás hogy közönség van a versenyen.ennyi”
 • 8. vakond88 2010. október 02. 16:53
  „Ha nem kommenteli akkor is megnézem:) Úgy tudom még semmi köti Önt és szerény személyemet össze.:)
  Az Ön kedvéért tényszerűsítem a dolgokat; kedves mélyen kulturált és igen képben lévő embertársaimnak, a versenyre külsőst nem engednek be.
  Nagy sikert pedig anélkül is lehet aratni hogy azt 1 millió ember kísérné figyelemmel.”
 • 7. flexsnake 2010. október 02. 16:27
  „sajnos ha nem kommentelem a cikket se nézi meg senki”
 • 6. flexsnake 2010. október 02. 16:24
  „nem körüljárni kell egy dolgot hogy mi lehet, a képen ott a tény, ha nem tény nem rakom bele. EZ ilyen egyszerű.
  Ha meg valaki a hsz-emet a kórus fikázásának tekinti és nem a cikk véleményezésének, az ne kezdjen el papolni nekem Kodályról vagy Bartókról :D Ez a kép szar, ennyiről szól.”
 • 5. Pacsirta 2010. október 02. 10:48
  „Köszönjük :)”
 • 4. vakond88 2010. október 01. 23:10
  „flexsnake! Könnyen meglehet hogy a kép próbán vagy beéneklésen készült...esetleg a közönség nem tombolt az első padsorban mint egy Tankcsapda koncerten.
  Egy meglehetősen nagyszabású, elismert és nemzetközi versenyt meg azért elég necces Önnek -még ha csak szatirikusan vagy szellemesnek gondolva is- megkérdőjeleznie firtatnia, a versenyen való felebarátait -legyen az bármilyen eredményes vagy eredménytelen ócsárolnia, vagy bármily negatív jelzővel illetnie....ahelyett hogy büszke lenne arra hogy felebarátai hírnevet szereztek hazájának. Igen, az Ön hazájának és tekintve hogy Ön is itt él, így valamilyen formában Önnek is.

  A sikerhez pedig csak gratulálni tudok! Nagyon sok kórus még köszönömöt sem kapott, nem hogy 4 kupát!!!”
 • 3. Rosmary53 2010. október 01. 22:21
  „Tisztelettel gratulálok a sikerhez, a győzelemhez.”
 • 2. fakír 2010. október 01. 21:11
  „Gondolom az a zsüri és az nem a közönség között ült.
  De egyébként igaz, a kórus koncert nem a legnépszerűbb műfaj manapság sehol se, pedig az egyik legjobb alkalom lehetne a közösség építésre, a közös élmény szerzésére... Sajnos erről ma Kodály országában még csak elképzelése sincs a legtöbb embernek. De ez inkább szomorú, mint vicces...
  Pedig még olcsó is lenne.”
 • 1. flexsnake 2010. október 01. 20:49
  „jó a kép :D a nagy siker egy embert jelent :D Ekkora tumultust a padsorban régen láttam :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sínbusz Fesztivál Szeged és Szabadka között

Idén harmadik alkalommal rendezik meg Szeged-Szabadka viszonylatban a gazdag irodalmi, zenei és színházi programokat kínáló Sínbusz Kultúrcsempész Fesztivált. Tovább olvasom