Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Nagyobb dugók nélkül a belvárosban

A tömegközlekedésben nincs nagyobb fennakadás, az autósok viszont bosszankodnak, a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban dugók alakultak ki Szeged belvárosában. Tegnap megkezdték a villamossínek karbantartási munkáit a Kelemen utcában.
Dübörgő gépek verik fel a csendet és a sínek mellett a talajt a Kelemen utcában Fotó: Karnok Csaba
– Végállomás! Innen a nagyállomásra az a zöld busz megy tovább – mondja a Széchenyi téren az 1-es villamos vezetője. Ahogyan szombati számunkban megírtuk, a megsüllyedt villamossíneket és a felemelkedett betonlapokat javítják az 1-es vonal Kelemen utcai szakaszán, mivel ezek már több autóban és villamosban is kárt okoztak. Ezért ezen a héten nem engedik be a forgalmat a Kelemen, a Kölcsey és a Victor Hugo utcába. Az 1-es villamos a Rókusi állomástól csak a Széchenyi térig közlekedik, onnan a nagyállomásig pótlóbusz jár. Rókustól minden megállóban, sőt a villamosokon is több helyen figyelmeztetik az utasokat az ideiglenes változásokra. A Széchenyi téren körülbelül az utasok fele mégsem érti, hogy hol és mire kell átszállni, ezért közli a villamos vezetője a teendőket.

A villamospótló 1V-8-as buszon lemértük a menetidőt: mindössze hét perccel tart tovább eljutni a Széchenyi tértől a nagyállomásig, mint amikor a villamos közlekedik.

Kíváncsiak voltunk, mekkora bajt okoz az autósforgalomban a belvárosi utcák lezárása. A forgalom nagy része a kiskörútra terelődik, ezt sokan a Nagy Jenő utca felől kénytelenek megközelíteni. A villamospótló buszok is erre közlekednek, ezért a legnagyobb dugók a Széchenyi tér, a Fekete Sas és Nagy Jenő utca környékén keletkeznek. Tegnap még sokan bosszankodtak és káromkodtak, akik behajtottak a Victor Hugo utcába, hiszen a Roosevelt térnél még nincs forgalomváltozást jelző tábla. – De a Deák Ferenc utca kereszteződésében mindkét oldalon ott van a zsákutcát jelző tábla, csak az autósok figyelmetlenek, sokan rutinból vezetnek, ahelyett, hogy a táblát figyelnék – mondta Elek István, a Szegedi Közlekedési Társaság infrastruktúra főmérnöke.

Jövő héten kezdődik a karbantartási munkák második üteme, akkor a Kelemen utcának a Kölcsey és a Somogyi utca közötti szakaszát zárják le. A szakemberek szerint akkor még nagyobb dugókra kell számítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kímélik a szemet, kevesebbet fogyasztanak

A tavalyi csaknem 270 millió forintos látványos óvodakorszerűsítések után idén nyáron 27 millióból… Tovább olvasom